Ukratko
StoryEditor

Valoviti papir Dunapack novi dobitnik Certifikata

03. Svibanj 2018.

Tvrtka Valoviti papir Dunapack d.o.o., članica Prinzhorn Grupe, novi je dobitnik Certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, čime je uvrštena među poslodavce s najkvalitetnijim HR praksama na hrvatskom tržištu. Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje Certifikat, na svečanoj je dodjeli uručio priznanje Zvonimiru Čuljku, Generalnom direktoru i Sanji Miketić – Curman, Voditeljici ljudskih resursa Dunapacka.

Projekt Poslodavac Partner pokrenut je prije dvanaest godina s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 95 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je neovisno priznanje struke koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.

>>>Luckia Hrvatska novi dobitnik Certifikata Poslodavac Partner

Dunapack je najviši rezultat ostvario u području Regrutiranja i selekcije, prvenstveno zbog kvalitetnog vođenja procesa potrage za zaposlenicima, u kojem se koriste različiti kanali kako bi se približilo ciljanim kandidatima te se velika pažnja pridaje davanju povratne informacije. Transparentnost je, kao načelo kojim se kompanija vodi, vidljiva i u svim drugima područjima upravljanja ljudskim resursima, pa tako i u jasno iskomuniciranim opisima poslova te sustavu nagrađivanja.

Tvrtka svojim zaposlenicima omogućava i različite oblike edukacija i usavršavanja, a trenutno je posebno u fokusu i razvoj talent programa te programa mentorstva. Također, u procesu certificiranja je prepoznata i izrazito kvalitetna praksa postupanja privremenom radnom snagom – od same selekcije do nagrađivanja. Ispituju se i uvažavaju stavovi zaposlenika te se značajni napori ulažu u brigu o njihovoj dobrobiti.

- Izrazito smo ponosni što smo od strane stručnog tima, kroz sveobuhvatnu analizu procesa, prepoznati kao kompanija koja kvalitetno upravlja ljudskim resursima. Navedeno je rezultat dugogodišnjeg predanog rada i suradnje svih odjela kompanije sa odjelom ljudskih resursa, kao i podrške Uprave. Ovo prestižno priznanje znak je da smo na dobrom putu i trudit ćemo se, iz godine u godinu, biti još bolji, a čemu će sigurno doprinijeti implementacija novih projekata koji nas očekuju u narednom razdoblju, istaknula je Sanja Miketić-Curman, Voditeljica ljudskih resursa.

>>>INA i sedmi put potvrdila Certifikat Poslodavac Partner

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Trenutno je 47 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Valoviti papir Dunapack se pridružio dobitnicima Certifikata www.PoslodavacPartner.org Biofarmacevtska družba Slovenia, Aminess hoteli i kampovi, Atlantic Hrvatska, Atlantic Srbija, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, CROSCO, Erste&Steiermärkische Bank, Europa – upravljanje nekretninama, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Herbalife Hrvatska, HiPP Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska pošta, Hrvatska poštanska banka, Hrvatski Telekom, INA, INA MAZIVA, JGL, JT International Zagreb, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Luckia Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Plavi tim, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, STSI, Tele2, Top Računovodstvo Servisi, Valamar Riviera, Valoviti papir Dunapack, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

20. travanj 2024 03:41