Uncategorized
StoryEditor

Atlantska plovidba: Dvojica poginulih, dvojica ozlijeđenih na brodu Dubrava u Atlantiku

18. Srpanj 2019.

Na brodu Dubrava u vlasništvu Atlantske plovidbe jučer kasno poslijepodne došlo je do nesretnog slučaja. Stradala su četiri pomorca - tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski, od kojih dvojica ne daju znakove života unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od strane posade po uputama liječnika, stoji između ostalog u priopćenju Atlantske plovidbe objavljenom jutros na Zagrebačkoj burzi.

Brod je prekinuo komercijalno putovanje i radi pružanja medicinske pomoći skrenuo prema najbližoj luci - Tubarao u Brazilu - od koje je u trenutku nesreće bio udaljen 150 nautičkih milja. Odmah je zatražena hitna medicinska pomoć od strane brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice.

Zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati ozlijedene dlanove posade. Očekuje se dolazak helikoptera tijekom jutarnjih sati obzirom da zbog jučerašnjih vremenskih uvjeta na moru, udaljenosti broda od obale i noći nije bio u mogućnosti odmah poletjeti.

Brod će po iskrcaju ozlijeđenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijalno putovanje, stoji u priopćenju Atlantske plovidbe.

Brod Dubrava plovio je za alžirsku luku Bejaia gdje je trebao pristati 1. kolovoza.

Atlantska plovidba ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući, stoji u priopćenju u kojem se  izražava najiskrenije suosjećanje obiteljima unesrećenih.

19. travanj 2024 15:30