Uncategorized
StoryEditor

Daniel Matić potvrđen za predsjednika Uprave Allianza Zagreb

14. Lipanj 2019.

Daniel Matić novi je predsjednik Uprave osiguravajućeg društva Allianz Zagreb. Imenovan je na razdoblje od sljedećih pet godina.

Podsjetimo, do travnja ove godine na čelu Allianza bio je punih 16 godina Boris Galić. S njegovim odlaskom iz osiguravajućeg društva su izvijestili da će ga zamijeniti Matić, ali je do jučerašnjeg imenovanja na toj funkciji prethodna dva mjeseca bila dotadašnja članica Uprave Zrinka Galić Jakovljević.

Članom uprave postao je i Wassim El Helou. Uz njih dvojicu u Upravi Allianza su Slaven Dobrić, Lukas Oliver Pavić i kratkotrajna predsjednica Uprave Zrinka Galić Jakovljević. Time je, prema priopćenju sa sjednice Nadzornog odbora Allianza, završen proces formiranja novog vodstva ovog osiguravajućeg društva.

Daniel Matić svoju je profesionalnu karijeru započeo 2002. godine u Allianz reosiguranju za životne i zdravstvene proizvode, a 2006. prelazi na aktuarsku funkciju u Allianzu SE. Na oba se položaja susreo s raznolikim aktuarskim temama i brojnim tržištima osiguranja, uključujući regiju srednje i istočne Europe. Daniel se 2008. pridružio društvu za osigurateljsko savjetovanje Willis Towers Watson, gdje je proveo više od osam godina prije nego se ponovno pridružio Allianzu SE. Kao voditelj tima aktuara u Allianz grupi, bio je odgovoran za upravljanje novim poslovnim kapitalom i odobrenja životnih i zdravstvenih proizvoda u nekoliko zemalja i regija u kojima posluje Allianz. „Zahvaljujem Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju, kako meni tako i ostalim članovima Uprave. Naš je cilj nastaviti rasti i jačati našu poziciju na hrvatskom tržištu na području i životnih i neživotnih osiguranja. Za to imamo sjajne temelje u velikoj prodajnoj mreži naših zastupnika i u više od 250 prodajnih mjesta diljem Hrvatske, ali i zahvaljujući suradnji s našim dugogodišnjim strateškim partnerima, poput Zagrebačke banke. Očekujemo da će ekonomski oporavak i snažniji gospodarski rast rezultirati i većim ulaganjima u osiguranje po čemu hrvatsko tržište značajno zaostaje za razvijenijim zemljama. Mi ćemo tome doprinositi stalnom nadogradnjom naše ponude, približavanjem i prilagođavanjem osiguravajućih proizvoda potrošačima i još dinamičnijim dijalogom s našim klijentima“, ističe u povodu imenovanja novi predsjednik Uprave Daniel Matić.

 

 

17. travanj 2024 21:46