Život
StoryEditor

Djeca su izloženija zagađenju od odraslih, a Thule nudi rješenje

26. Srpanj 2023.
Švedska kompanija poznata po krovnim nosačima za automobile, lansirala je dodatak za kolica koji filtrira zrak

Budući da su bliže tlu i ispušnim plinovima, brže dišu i češće na usta, bebe i djeca u kolicima su izloženija zagađenjima nego odrasli. Doda li se tome činjenica da su im pluća i drugi organi tek u razvoju, jasno je koliko je, posebno mališanima, važno udisati kvalitetan zrak. S tim je insightom na pameti, švedska kompanija Thule, najpoznatija po svojim krovnim nosačima za automobile, osmislila rješenje – Thule Shine Air Purifier Canopy, dodatak koji se stavlja na Thule Shine kolica. Dodatak dizajnom podsjeća na baldahin, a koristi tihe ventilatore i HEPA filtere koji svaku minutu filtriraju 150 litara zraka.

Inovativan proizvod

Proizvod dolazi s aplikacijom koja pokazuje kvalitetu zraka unutar i izvan kolica te upozorava roditelje kad je vrijeme za zamjenu filtera. Kako prenosi portal Trendwatching, sustav koji koristi Thule razvila je švedska kompanija Bubl koja je na tržištu debitirala sa svojim samostalnim pročišćivačem zraka za kolica 2022. Thule Shine Air Purifier Canopy ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 499,95 EUR, a sama kolica se prodaju za 699,95 EUR.

Thule se ovim potezom priključio sve većem broju brendova koji pomažu potrošačima iz urbanih sredina da doskoče aktualnom problemu zagađenja zraka. Dakako, bilo bi bolje kad bi se smanjenju razina zagađenosti pristupilo sustavno, a ne baldahinima s filterom koje si većina ne može priuštiti. No, kako poentira Trendwatching, dok se to ne dogodi, potrošači pozdravljaju inovativne proizvode koje štite njihove najmilije i daju im barem nakratko osjećaj da mogu držati stvari pod kontrolom.

26. travanj 2024 23:20