Život
StoryEditor

Pharrellov debi za Louis Vuitton oborio rekord od milijardu pregleda na platformama

04. Srpanj 2023.
Pharrell Williams
Zahvaljujući pametnim marketinškim potezima, pa tako i uključivanju Pharrella Williamsa u kreativni tim, francuski brend je na dobrom putu da postane najutjecajniji igrač u industriji mode

U ovoj je godini, čini se, modni konglomerat LVMH na čelu s ambicioznim Bernard Arnaultom - nezaustavljiv. Nakon što su početkom godine objavili da su na poziciji kreativnog direktora muške linije Louis Vuitton imenovali glazbenika, producenta i dizajnera Pharrella Williamsa, ljubitelji mode su s nestrpljenjem čekali njegovu prvu kolekciju. Neki su, dakako, javno izrazili svoju skepsu koja je, kako se pokazalo, bila suvišna.

Naime, Pharrellova debitantska kolekcija proljeće/ljeto 2024. je potpuni hit koji je oborio rekorde gledanosti na društvenim platformama. Revija koja se održala na pariškom Pont Neufu na digitalnim je kanalima Louis Vuittona pregledana čak 775 milijuna puta, dok je na ostalim, posebno profilima medija prikupljeno dodatnih 300 milijuna pregleda.

Oboreni rekordi

Dakle, revija i popratni sadržaj pregledani su najmanje milijardu puta, a pažnju znatiželjnih korisnika je, osim same kolekcije, privukla četa slavnih ličnosti poput Beyoncé, Rihanne, A$AP Rockyija, Zendaye, Kim Kardashian i drugih koji su podržali dizajnera.

Usporedbe radi, kolekciju na čijem je stvaranju sudjelovao i KidSuper, a na reviji nastupila Rosalia, ostvarila je 441 milijun pregleda na kanalima LV-a.

Pharrellov je debi, prenosi portal HypeBeast, generirao i zavidnu količinu organskog sadržaja i online diskusija – u 42 tisuće postova spomenut je šou, a zabilježeno je i 1,2 milijuna re-tvitova. Na YouTubeu broj pratitelja kanala Louis Vuitton povećao se na tri milijuna, a brend postao najpraćeniji luksuzni brend na toj video platformi.

Zahvaljujući pametnim marketinškim potezima, pa tako i uključivanju Pharrella u kreativni tim, francuski brend je na dobrom putu da postane najutjecajniji igrač u industriji mode.

25. travanj 2024 12:28