Život
StoryEditor

Rémy Cointreau, poznat po luksuznim konjacima, počinje proizvoditi nišne parfeme

31. Listopad 2022.

Pod brendom Maison Psyché prodavat će vrhunske mirise čija se cijena penje i do 5,5 tisuća eura o bočici

Čuveni francuski proizvođač premium alkoholnih pića, Rémy Cointreau poznat po konjacima Rémy Maryin i Louis XIII, ulazi u industriju nišnih parfema. Pod brendom Maison Psyché prodavat će vrhunske mirise čija se cijena penje i do 5,5 tisuća eura o bočici.

Ideja Rémy Cointreaua je, prema pisanju Reutersa, spojiti svijet vrhunskih destilata i luksuznih mirisa te primijeniti znanja o miješanju i odležavanju alkoholnih pića u proizvodnji inovativnih mirisa. Također, novim brendom planiraju zadovoljiti žeđ imućnih potrošača za ekskluzivnošću. Izvršni direktor Rémy Cointreaua, Eric Vallet, Reutersu je otkrio da će početi s malom serijom te da je novi strateški zaokret prirodni nastavak aktivnosti Rémy Cointreaua koji ostvaruje godišnju prodaju od oko 1,3 milijarde eura.

Spajanje svjetova

Ovim se potezom francuski proizvođač pridružio premium kompanijama koje šire svoje luksuzne biznise nastojeći iskoristiti potrošački zanos bogataša. Unatoč rastućoj inflaciji, luksuzne kompanije ostvaruju stabilnu prodaju i to ne samo svojih osnovnih linija već su optimistični i u vezi svojih novih biznisa. 

Tako je, primjerice, grupa LVMG uložila u hotelijersku industriju i otvorila hotele s pet zvjezdica Cheval Blanc i Bulgari u Parizu, dok Hermes redovno izbacuje nove linije svojih čuvenih Birkin torbica koje se prodaju k‘o alva iako im je početna cijena 10 tisuća dolara. Tržište nišnih parfema također je u procvatu, a posebno velik apetit imaju američki potrošači što je potaknulo Puig na akviziciju Byreda.

Maison Psyché Rémyja Cointreaua nastao je u suradnji glavnog destilera konjaka Baptistea Loiseaua i Sophie Labbe, glavne parfemske stručnjakinje švicarske grupe Firmenich. Prva kolekcija sadrži pet ekskluzivnih mirisa koji su odležali u posebno dizajniranim hrastovim bačvama. Prodavat će se u bočicama od baccarat kristala, biti ukrašene zlatom, a za specijalne klijente i dijamantima. Logotip brenda vuče inspiraciju iz mita o grčkoj božici Psihi koja se često predstavlja simbolom leptira koji je ujedno i simbol transformacije. Isprva će se prodavati direktno pariškim klijentima, a u narednih šest mjeseci planiraju širenje i u ostatku svijeta.

01. svibanj 2024 14:01