Znanja
StoryEditor

12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere

03. Travanj 2014.

Kvalitetu i prednosti MBA programa COTRUGLI Business School prepoznalo je preko 1300 polaznika iz cijele JI Europe, a broj onih koji su se usavršavali u COTRUGLI-ju danas doseže 11 tisuća. Koristi MBA programa se mogu i brojčano izraziti.

Naime, istraživanje portala Mojaplaća.hr govori da osobe sa završenim MBA programom ostvaruju 36 posto više prihode u odnosu na osobe sa završenim dodiplomskim studijem. S druge strane, interne statistike COTRUGLI Business School pokazuju da čak 33 posto polaznika mijenja posao još za vrijeme trajanja programa.

Kandidati koji se ovdje prijave na natječaj do 15. travnja imaju priliku osvojiti jednu od 12 stipendija za međunarodno akreditirane programe koje nudi COTRUGLI Business School.

Pročitajte što kažu dobitnici prošlogodišnje Executive MBA stipendije i kako su došli do svojih stipendija.

Željko Špoljarić, Rukovoditelj financija, Cisco Systems Hrvatska je pobornik cjeloživotnog obrazovanja. Smatra da nikad nije kasno i nikad nije dovoljno znanja.

«Na znanje gledam kao na slagalicu. Tijekom života prikupljamo djeliće znanja koje slažemo u veliku sliku. Executive MBA mi se činio kao dobar način da upotpunim sliku novim djelićima velike slike. Na taj način je korist od Executive MBA programa veća, nego samo oni dijelovi znanja koje sam direktno naučio na pojedinim predavanjima. Također, s obzirom na krizu i sve brže promjene na tržištima, kako pojedinih tvrtki tako i na tržištu rada, neophodno je proširiti znanja da mogli pratiti korak s navedenim promjenama. Tvrtke (nekad i na negativan način) primjenjuju sve inovativnije pristupe tržišnoj utakmici pa je dobro biti spreman i znati sve “trikove zanata” da bi mogli pročitati što iza pojedinih poslovnih ponuda i akcija zaista stoji, a COTRUGLI Business School je na glasu kao napredna poslovna škola s mladim profesorima i kadrom te suvremenim pristupima i informacijama. Znam da su vremena teška i kriza je svepritisnula, ali nemojte na ovo gledati kao na trošak – to je INVESTICIJA u vlastitu budućnost. Jedan od načina da ostanete na površini dok se drugi utapaju u krizi. Prijavite se!»

Savjet za finaliste: Većinu znanja koje vam je potrebno za stipendijsko finale ili već posjedujete ili ne, tako da se za njega teško može pripremiti. S obzirom na moje dojmove s finala, najvažnije je posjedovati zdrav razum i znati razmišljati svojom glavom, “out of the box”. Uz taj preduvjet i naravno malu dozu sreće, koja je uvijek u životu potrebna, uspjeh je zagarantiran.

Marina Ulemek, direktorica tima zaduženog za uređenje kreditnih procesa i implementaciju sustava internih rejtinga u upravljanju bankovnim rizicima kaže da je shvatila da se prijavom na stipendije može samo dobiti, zato nije previše razmišljala.

«Već u godini prije prijave razmišljala sam o mogućnostima pohađanja MBA programa u Hrvatskoj. U udruzi MBA Croatia dobila sam prve kontakte i priliku raspitati se za poslovne. Odabrala sam COTRUGLI ponajviše zbog profila ljudi koji ga pohađaju, a onda i zbog vremena koje je predviđeno uložiti. U dosadašnjim poslovnim školama i na pojedinačnim treninzima naučila sam da kvaliteta programa najviše ovisi o sudionicima. Program Executive MBA u prosjeku okuplja ljude s više radnog iskustva nego MBA i upravo ću od drugih sudionika najviše učiti. I zbog drugih obveza odgovara mi što je nastava uglavnom vikendom.Dobar je osjećaj znati da je na početku procesa bilo sedamstotinjak visokoobrazovanih kandidata, većinom s uspješnim karijerama, a na kraju šestero stipendista. To što sam postala stipendistica shvaćam ponajprije kao dodatnu motivaciju da od početka predavanja uložim trud u učenje. Dakle, rezultati su me razveselili, ali na kraju će biti važno znanje stečeno u te dvije godine i nakon škole. Zato se nisam previše zaustavljala na osjećaju nakon finala, nego više na razmišljanju o tome što treba činiti dalje - i na temelju prvih modula programa predviđam zanimljive izazove.»

Savjet za finaliste: U stipendijskom finalu je bilo više manjih zadataka i jedan veći timski. Za sve se teško pripremiti jer uključuje znanja i vještine koja se stječu dugotrajnim skupljanjem različitih iskustava. Prema mojim dojmovima, najvažnije je logično razmišljati i unaprijed pripremiti kraću i dužu verziju osnovnih informacija o sebi kojima biste se predstavili informativno, ali dovoljno zanimljivo da se razlikujete od većine. Naravno, uza sve to dobro dođe malo sreće. U tom dijelu zgodno je prisjetiti se izreke da sreća prati hrabre.

07. svibanj 2024 12:17