Znanja
StoryEditor

3 načina za privlačenje poslodavaca na vaš LinkedIn profil

30. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

LinkedIn je doveo do revolucije u načinu na koji kompanije traže kvalitetne kandidate za posao.

To je, očito, dobra vijest za one koji traže posao. Zapravo, to je dobra vijest za one koji imaju profile na toj društvenoj i poslovnoj mreži.

Kako biste osigurali da, ukoliko posjedujete željene kompetencije, poslodavci naiđu na vaš profil, slijedite ova tri koraka:

Profil mora biti vidljiv u searchu

Ako se vaš profil ne pojavljuje u LinkedIn searchu, nećete daleko dogurati. Dakle, popunite profil, pobrinite se da sadržava ključne riječi prema kojima bi poslodavci mogli pretraživati, uključite preporuke i na taj ćete način biti bolje rangirani među rezultatima pretraživanja.

Druga je taktika koristiti LinkedIn kao Twitter. Dakle, povezati se sa što je moguće više ljudi, budući da to povećava šanse da ćete biti zamijećeni.

Privucite ljude da kliknu na vaš profil

Sljedeći korak koji morate poduzeti jest privlačenje ljudi na vaš profil, kako biste bili sigurni da će vaše iskustvo i kompetencije biti primijećene. Neka vaša profilna slika bude profesionalna. Isto tako, možete se potruditi oko naslova. Nemojte dopustiti da bude generički.

Budite aktivni i aktualni

Jednom kada poslodavac posjeti vaš profil, bitno je da bude ažuriran i aktivan. Pratite različite grupe, sudjelujte u raspravama, objavljujte originalan sadržaj. Objavljujte članke koje ste možda sami napisali ili neke bitne za industriju kojom se bavite.

03. svibanj 2024 02:48