Znanja
StoryEditor

3 područja na kojima oni koji traže posao rade najviše grešaka

21. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

U moru nezaposlenih koji traže svoje mjesto na tržištu rada, svaka pogreška vam može umanjiti šanse za pronalaženjem posla.

Ako ste u procesu traženja posla, bitno je znati koje su najčešće greške te pronaći način da ih izbjegnete kako bi vaša potraga imala sretan kraj.

Donosimo tri područja i najčešće greške:

Pogreške u procesu traženja

Neprisutnost na internetu je velika pogreška. Pretraživanje LinkedIn profila gotovo da je standardna procedura provjeravanja kandidata. Neuspjeh u umrežavanju je također ‘uteg oko vrata‘. Većina ljudi misli da se umrežavanje svodi na to da bitnim ljudima kažete da tražite posao ili im ponudite životopis. To je daleko od stvarnosti jer na taj način gubite kontrolu, odnosno čekate da drugi nešto učine za vas.

Pogreške vezane uz životopis

Iz životopisu biste trebali izbaciti sve nebitne informacije. Isto tako, nemojte zaboraviti da uvijek morate koristiti ključne riječi iz oglasa za posao.

Pogreške vezane uz intervju za posao

Prije svega, ni u kojem slučaju nemojte zakasniti. Uvijek postavljajte dodatna pitanja jer to pokazuje kako ste zaista zainteresirani za ponuđenu poziciju. Nemojte navoditi negativne strane bivših poslodavaca i kolega jer ćete djelovati kao konfliktna osoba. Na koncu, nemojte doći nepripremljeni.

05. svibanj 2024 14:31