Znanja
StoryEditor

7 pogrešaka koje poduzetnici rade na LinkedInu

26. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

LinkedIn je postao najvećom svjetskom poslovnom mrežom. Ako želite proširiti svoj utjecaj ili mrežu kontakata, LinkedIn je mreža na kojoj se sigurno već nalazite. No, vrlo je lako napraviti i greške koje onemogućuju da se ova mreža iskoristi na najbolji način.

- LinkedIn ne samo da pruža najnovije informacije bitne za industriju u kojoj radite, već članovima omogućava i da pokažu svoja postignuća ili poslovne ideje koje bi inače bile ograničene na ured ili uredski blog – kaže Maya Mikhailov iz LinkedIna.

Iako je ta društvena i profesionalna mreža zaista bitna, mnogi poduzetnici joj pristupaju na pogrešan način. Donosimo nekoliko najčešćih pogrešaka i savjeta kako maksimalno iskoristiti potencijal LinkedIna:

Manjak povezanosti

Iako ima 250 milijuna korisnika diljem svijeta, LinkedIn je zadobio reputaciju alata za one koji traže posao. Nešto kao online baza životopisa. Zbog toga brojni  poduzetnici na LinkedIn ne gledaju kao na marketinški alat ili alat za umrežavanje kao što vide Facebook. LinkedInu stoga pridaju manje važnosti ili ga izbjegavaju. To je pogreška. Ako nemate profil na LinkedInu, izradite ga odmah!

Prazan ili nepopunjen profil

Niste obavili posao tako što ste se ulogirali. Nemojte ostavljati prazan profil. Budući da je LinkedIn zamišljen kao platforma za povezivanje ljudi, što više kažete o sebi, uspješnije ste iskoristili potencijal te društvene mreže. Nemojte unijeti isključivo trenutno zaposlenje. Navedite sve što ste radili. I s kim. I u koju ste školu išli.

Izbjegavanje grupa

Čak i korisnici s popunjenim profilima ne iskorištavaju puni potencijal LinkedIn grupa. U grupama su stručnjaci, potencijalni klijenti i brojni drugi. Grupe vam pomažu da pronađete ljude koji su vam potrebni i bitni u profesionalnom smislu i, što je važnije, pomažu vam da oni uoče vas. Ako ne možete pronaći grupu koja odgovara vašim interesima, jednostavno kreirajte vlastitu.

Ignoriranje utjecajnih ljudi

LinkedIn je dodao novi alat, Pulse, koji korisnicima pomaže pronaći, pratiti i povezati se s liderima i utjecajnim ljudima bitnima za posao kojim se bavite.

Objavljujete premalo

Sa više od 60 milijuna mjesečnih korisnika, postovi na LinkedInu zaista imaju velik doseg. Velika je šansa da će ljudi na koje ciljate vidjeti sadržaj koji objavljujete. To je osobito bitno ako objavljujete neki ekskluzivni sadržaj.

Previše osobnog

Ako objavljujete sadržaj na LinkedInu, nemojte objavljivati sadržaj osobnog karaktera. LinkedIn nije Facebook. To je poslovni alat. Sadržaj bi se trebao ticati vašeg posla, poslovnih ideja i tržišta.

Prodaja

Nemojte prodavati na LinkedInu. Jednostavno nemojte. Umjesto da prodajete neki proizvod, ‘prodajte‘ sebe kao uzornog člana profesionalne zajednice i kao savjetodavca za teme bitne za industriju kojom se bavite.

26. travanj 2024 09:35