Znanja
StoryEditor

Bliži se kraj prijava za MBA stipendije

10. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Rok za prijave na stipendije koje dodjeljujemo za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

MBA program je vodeći standard svjetske poslovne edukacije koji polaznicima donosi veću konkurentnost prilikom zapošljavanja i napredovanja u karijeri. U skladu s promicanjem društveno odgovornog poslovanja te kako bi što većem broju izvrsnih kandidata bila omogućena vrhunska edukacija, Lider omogućuje hrvatskoj poslovnoj javnosti 12 stipendija za MBA programe na vodecoj poslovnoj školi u JI Europi, COTRUGLI Business School. Ova međunarodna poslovna škola ima centre u Zagrebu i Beogradu, urede u Ljubljani i Sofiji, a broj poslovnjaka iz čitave regije koji su pohađali edukacijske programe ove škole iznosi preko 11 tisuća.

Selekcijski procesProces za prijave se sastoji od 2 kruga. Prvi korak je on-line prijava na www.cotrugli.eu/stipendije. U sklopu on-line prijave dobivate aplikacijski materijal na engleskom koji treba ispuniti i vratiti mailom najkasnije do 15. travnja u ponoć. Drugi dio selekcijskog procesa se sastoji od evaluacijskog razgovora s predstavnicima škole, a najbolji kandidati bit će pozvani u stipendijsko finale 26. i 27. travnja (subota i nedjelja) u Zagrebu.

Koji su najčešći razlozi za prijave za stipendije?Budući da kandidati već šalju ispunjene aplikacijske materijale, a održan je i dio evaluacijskih razgovora, zanimalo nas je koji su to najčešći motivacijski faktori koji navode kandidate da se prijave. Nerijetko je motiv za prijavu na stipendije veća konkurentnost prilikom zapošljavanja ili napredovanja u karijeri: ‘Executive MBA program će mi zasigurno koristiti na trenutnoj radnoj poziciji - prvenstveno u boljem shvaćanju strategije, financijskih indikatora ili poslovnih procesa, ali i otvoriti mogućnost napredovanja unutar same tvrtke. Svoj doprinos EMBA grupi prvenstveno vidim kroz trenutno iskustvo u vođenju projekata te poznavanje internih upravljačkih procesa u vodećoj financijskoj instituciji u Hrvatskoj‘ navodi jedan kandidat za stipendiju.

Osim toga, dio kandidata planira započeti vlastiti biznis ili proširiti dosadašnji te kao prednost MBA programa ističu jačanje poduzetničkog kapaciteta i upoznavanje vrhunskih stručnjaka, predavača i kolega, s kojima će dijeliti nova poslovna znanja i iskustva: ‘Executive MBA program će mi pomoći u izgradnji dodatnih znanja o poslovanju kako bih u budućnosti mogla započeti s vlastitim biznisom. Stečena znanja će mi otvoriti nove vidike i omogućiti inovativnost u poslovanju. Executive MBA program će mi omogućiti i stvaranje novog networkinga i poslovnih kontakata s kolegama i alumnijima škole. Prednost ovoga programa je i njegov međunarodni karakter s polaznicima iz cijele regije koji donose karakteristična znanja stečena u državama iz kojih dolaze.‘ odgovor je jedne kandidatkinje koja se prijavila za Executive MBA stipendiju.

Među glavnim motivima za prijavu na stipendijski proces, mnogi kandidati ističu međunarodnu akreditaciju, ali i zahtjeve modernoga poslovanja. „Sve više poslodavaca zahtijeva MBA diplomu od kandidata za top managerske pozicije. Upravo je ova stipendija veliki korak na putu prema toj diplomi“, ističe jedan od kandidata. Također, čest motiv je i želja za učenjem o najnovijim poslovnim tijekovima te rad na praktični studijama slučaja (case study) koji su redovan oblik rada na COTRUGLI Business School.

Stipendijsko finaleFinalni dio natječaja za stipendije traje 10 sati, a cilj je odabrati 12 kandidata koji će dobiti stipendiju. Riječ je o šest stipendija za Executive MBA program koji je namijenjen top i middle managerima te o 6 stipendija za MBA program koji je namijenjen junior managerima s minimalno tri godine radnog iskustva. U svakoj kategoriji dodjeljujemo jednu punu i pet stipendija u vrijednosti 50 posto ukupne školarine. Finale je osmišljeno tako da omogućava kandidatima da iskažu svoj liderski potencijal, kreativnost i etičnost u cjelodnevnom natjecanju pred članovima žirija. Svi prijavljeni kandidati će biti obaviješteni o ulasku u stipendijsko finale do 20. travnja.

08. svibanj 2024 03:26