Znanja
StoryEditor

Dan otvorenih integracija 17. ožujka 2016. u hotelu Antunović

10. Ožujak 2016.

Poslovno-informatička konferencija KING ICT-a Dan otvorenih integracija održava se 11. put okupljajući nekoliko stotina managera i članova uprava uglednih privatnih i javnih tvrtki, utjecajnih gospodarstvenika i stručnjaka, predstavnika javne i državne uprave.

To je Dan u kojem se razgovara o bitnom, najavljuje važno, predstavlja novo i uspješno.

Krovna je tema konferencije VRIJEME VAŽNIH PROMJENA – digitalna (i svaka druga) transformacija

Što reći negoili se skloni ili se pokloni, jer tehnologija je sazrela i po prvi put određuje pravac kojim se kreće uspješni biznis.

Što će se događati u vremenu u kojem se mijenjaju usluge i potrošači, ponuda i očekivanja, način upravljanja? Jesmo li spremni na kreativnost i nove vrste inovacija u različitim područjima?

O tome će na konferenciji govoriti i razgovarati predavači i gosti okruglog stola koji dolaze iz svih relevantnih krugova - vodećih konzultantskih kuća, velikih i manjih tvrtki s različitim pozicijama na tržištu, iz institucija, politike i javne uprave. Moderator okruglog stola je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.  

DEMO SOBA – SKENIRAT ĆE VAS U 6 SEKUNDI

Poseban i uvijek atraktivan dio konferencije je DEMO soba u kojoj se predstavljaju najbolja rješenja i projekti koje je implementirao KING ICT kod svojih klijenata.

Ove godine, prvi put u Hrvatskoj bit će predstavljen najmoderniji uređaj na svijetu za skeniranje osoba - Provision 2 tvrtke L3. Bit će moguće uživo pogledati i proučiti način rada na principu Active Millimeter Wave tehnologije.

Osim u zračnim lukama, uređaj se može koristiti u svim ustanovama koje zahtijevaju povećanu kontrolu osoba. Pregled osoba uređajem Provision 2 traje svega 6 sekundi što omogućava brz protok kroz kontrolnu točku.

POSLOVNO-TEHNOLOŠKE RADIONICE

U toku konferencije održava se čak 12 poslovno-tehnoloških radionica na kojima se može čuti i naučiti više o novim tehnologijama te sudjelovati u raspravama.

ŽIVOT U DOBA ČETVRTE PARADIGME

Dr.sc. Dejan Vinković, profesor splitskog PMF-a i ravnatelj Instituta sinergije znanosti i društva odgovorit će na pitanje kakav je život u doba četvrte paradigme.

Zahvaljujući minijaturizaciji digitalnih senzora i računalnih komponenti ušli smo u eru velike količine podataka koja iz temelja mijenja naše živote. U znanosti je to dovelo do razvoja potpuno nove paradigme istraživanja, u poslovnom svijetu do novih oblika upravljanja resursima, u javnoj upravi do novih mogućnosti usmjeravanja društvenih procesa, na tržištu rada do promjena u zahtjevima na znanja i vještine radnika, u obrazovanju do redefiniranja koncepta učilišta, u politici do promjena u načinu komunikacije s biračima. Ovo izlaganje bit će svojevrsni kolaž zanimljivih primjera tih promjena.

27. travanj 2024 09:27