Znanja
StoryEditor

Hewlett Packard Enterprise: Pobjednik 9. natjecanja u rješavanju poslovnih slučajeva

16. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

U Zagrebu je završilo dvodnevno Natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, tzv. Case Study Competition (CSC) u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC-Poslovne škole Bled.

Nakon finalnih prezentacija timova svih sedam tvrtki (CEMEX, KONČAR FINA, HEP, Hewlett Packard Enterprise (HPE), INA i T-HT,) vođa natjecanja dr. Nenad Filipović, akademski direktor IEDC, proglasio je, da je tim Hewlett Packard - kojeg su predstavljali - Tajana Hašperger, Dunja Kvitek, Lovro Međurečan, Hrvoje Cerjan, Lara Sučić i Antonija Porobija - najbolje riješio zadani poslovni izazov. Dr. Filipović poznat je kao stručnjak za strateško vođenje poduzeća ovom prilikom predavao je publici više od 100 hrvatskih menadžera.

U skladu s misijom razvijanja poslovnog razmišljanja, suočavanja mladih managera s aktualnim izazovima u tvrtkama i poticanja timskog rada, IEDC-Poslovna škola Bled već tradicionalno organizira međunarodno natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva.

Tako je i ove godine, već deveti put za redom, uz organizaciju IEDC Alumni kluba Hrvatska, kojeg predsjednica je Zagrebačka odvjetnica Anita Hukelj, sedam vodećih hrvatskih tvrtki - FINA, T-HT, CEMEX, KONČAR, HEP, Hewlett Packard Enterprise (HPE) i INA – sudjelovalo u sljedećem izazovu: u 24 sata riješiti zahtjevan slučaj iz realne poslovne situacije. Nakon završnih predstavljanja je žiri, kojeg su činili članovi IEDC Alumni Kluba Hrvatska Ante Sarjanović, Mireo d.d., i Maja Kuzmanović, ARHIGRUPA, dr. Nenad Filipović, IEDC, proglasio pobjednika: ekipu Hewlett Packard koja se dokazala najtemeljitijim pristupom, uravnoteženom analizom i prijedlogom rješenja.

„Natjecanje je bilo stvarno odlično iskustvo. I ako naš tim radu u t.z. open space prostorijama, toliko intenzivno još nismo surađivali. Stvarno smo se povezali kao tim. Puno smo naučili, pogotovo zbog toga, što je primjer bio napravljan na pravom slučaju, pravoj tvrtki. A prije svega, također smo se i zabavljali.  Jako smo ponosni, da smo pobijedili uz stvarnu vrhunsku konkurenciju. Hvala IEDC!“, zaključila je pobjednička ekipa u sastavu: Tajana Hašperger, Dunja Kvitek, Lovro Međurečan, Lara Sučić, Hrvoje Cerjan i Antonija Porobija (na fotografiji).

Osim poslovno-obrazovnog iskustva, pobjednička ekipa je dobila nagradu za svoju tvrtku, dvodnevni seminar od strane IEDC-Poslovne škole Bled za specifične potrebe tvrtke u vrijednosti od 9.000 evra i priliku, da se natječe za glavnu nagradu na t.z. Global Case Study Competition. Krajem godine, će tim Hewlett Packard Enterprise (HPE) odmjeriti snage s pobjednicima iz drugih zemalja u borbi za međunarodni naslov, a glavna nagrada za pobjednički tim na Global Case Study Competition je obrazovanje za firmu koja je poslala taj tim u vrijednosti 20.000 evra.

Nakon završetka natjecanja, IEDC-Poslovna škola Bled organizirala je otvoreno predavanje tzv. MBA for a day. Dr. Nenad Filipović, akademski direktor IEDC, profesor menadžmenta i poslovne etike, održao je interaktivno predavanje uz pomoć filmske umjetnosti na temu ‘Donošenje odluka pod pritiskom‘. Dr. Filipović poznat je kao stručnjak za strateško vođenje poduzeća ovom prilikom predavao je publici više od 100 hrvatskih menadžera. „Sposobnost odlučivanja pod pritiskom treba biti temelj menadžerske uspješnosti," kaže dr. Filipović. "Često ne razumijemo zašto smo donijeli određene odluke odnosno kakvo razmišljanje pridonosi kvaliteti odluke", ističe dr. Filipović, naglašavajući jedan od velikih izazova strateškog vođenja.

27. travanj 2024 19:58