Znanja
StoryEditor

Jednostavan trik koji će proces traženja posla učiniti manje bolnim

16. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Traženje posla nije baš najugodnije iskustvo. Pogotovo ako proces traje već neko vrijeme. Osoba se osjeća obeshrabreno, razočarana je i puna negativnih osjećaja.

U jednom trenutku postane lakše kukati o stanju stvari nego poslati životopis na još jednu adresu. To vam, međutim, neće pomoći u pronalaženju posla.

Stvar je u tome da postoji mnoštvo stvari koje možete učiniti kako biste olakšali taj emocionalno težak proces. Primjerice, možete razmisliti o metodama koje ste koristili ili koristite u procesu traženja posla i detektirati one uspješne, kao i neuspješne.

Napravite popis svih ispravnih poteza koje ste napravili. Možda ste se jako dobro umrežili ili stvorili zavidan broj relevantnih poslovnih kontakata. Možda se bavite projektom koji vam pomaže da shvatite što zapravo želite od svoje karijere. Možda vam jako dobro ide pripremanje za intervjue. Jednom kad shvatite koliko ste zapravo napredovali u procesu, bit će vam lakše odagnati negativne misli.

Ovo možete ponavljati iz dana u dan, koliko god je potrebno da ponovno postanete optimistični. Možda zvuči smiješno, ali jako je bitno proslaviti takve male pobjede.

Zadržavanje optimizma jedan je od ključnih faktora u procesu traženja posla. Stoga, sljedeći put kada upadnete u začarani krug očajavanja, prisjetite se svega što ste dobro realizirali.

24. travanj 2024 05:04