Znanja
StoryEditor

Kako izbjeći agresivnost u procesu traženja posla?

30. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Strast i angažman koji se javljaju u procesu traženja posla mogu biti dvosjekli mač – ti osjećaji vam s jedne strane pomažu da održite motivaciju, ali s druge strane vam mogu biti na teret.

Snažna želja, naime, ponekad može biti protumačena kao pretjerana ambicioznost, agresija ili želja za nametanjem ili dominacijom, što nisu pretjerano poželjne osobine.

Donosimo savjete koji vam mogu pomoći da u različitim situacijama izbjegnete takve etikete:

Umrežavanje

Sasvim je prihvatljivo ljudima dati do znanja da ste u procesu traženja posla, ali ne morate im to nabijati na nos. Primjerice, ako ste na nekom događanju i okruženi ste ljudima koji vam mogu pomoći u karijeri ili pronalasku posla, ne morate svaki razgovor započeti pričom o sebi i činjenicom da tražite posao.

Dokumenti koje šaljete prilikom prijave za posao

Nemojte dopustiti da se sve svodi na vas. Zapamtite da je najvažnije pokazati kako vi možete pridonijeti kompaniji u kojoj želite raditi i da je poslodavcima zapravo to najvažnije.

Intervju za posao

Prekomjerna priprema vam zapravo može odmoći. Uvježbajte odgovore na potencijalna pitanja, ali ih nemojte učiti napamet. Zapamtite da je intervju prije svega razgovor i da mora imati prirodan tijek.

03. svibanj 2024 16:06