Znanja
StoryEditor

Kako ubrzati proces traženja posla?

06. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Kupujete li online bez da najprije pogledate recenzije? Vjerojatno ne. Svjedočanstva su odličan način da saznate nešto prije nego zaista počnete koristiti neki proizvod.

Iako recenzije nisu ista stvar kao preporuke, kad je riječ o ljudima, preporuka bilo kakve vrste nije na odmet.

Stoga, ako imate dobre povratne informacije od starih kolega, šefova ili klijenata, nemojte se bojati iskoristiti ih. Naravno, treba znati kako preporuke ubaciti u prijavu za posao bez da izgleda kao samohvala.

Donosimo nekoliko načina kako to postići:

Na LinkedInu

Budući da LinkedIn već ima sustav preporuka, to je jednostavan način da ih iskoristite u prijavi za posao. Ako imate profil, trebao bi izaći među prvim rezultatima kad vas netko potraži na Googleu. Budući da poslodavci provjeravaju kandidate prije intervjua, sigurno će naići i na preporuke.

Na vašoj web stranici

Ako nemate vlastitu web stranicu, trebali biste. Pomoći će vam da se istaknete, prikažete svoja znanja i kompetencije, da se umrežite i izlistate svoja postignuća.

U motivacijskom pismu

To nije baš česta pojava, ali svakako je nešto što biste trebali uzeti kao opciju. Jedan od načina da ih iskoristite jest da preporuke integrirate u tekst kao dokaz vaše strasti za neko područje.

23. travanj 2024 23:19