Znanja
StoryEditor

LinkedIn poruke koje ozbiljno iritiraju vaše kontakte

03. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Činjenica da je netko povezan s nekim na LinedInu ne znači nužno da se te dvije osobe poznaju. Stoga nije čudno što ljude iritiraju poruke poput ‘Vidim da su na LinkedInu povezan s osobom iz tvrtke u kojoj želim raditi. Možeš li nas upoznati?‘

Ne samo to, ljudi ne vole jamčiti za druge, pogotovo ako se ne poznaju dobro. Drugim riječima, teško da će netko riskirati svoju povezanost s nekom važnom osobom zbog vaše molbe za upoznavanjem.

Iz ove je priče moguće izvući jednostavnu pouku – morate imati izgrađen odnos s osobom koju molite za uslugu.

Međutim, što to uopće znači, pogotovo u situaciji u kojoj vam pomoć treba odmah?Krenite s nekim događajem koji vas povezuje, poput ‘Uživao sam u razgovoru s tobom na prošlom sastanku‘. Objasnite zašto vam treba pomoć i zatražite malu uslugu. Primjerice, pitajte zna li koje kvalifikacije ta osoba zahtijeva ili kakve zaposlenike cijeni ili preferira.

Drugim riječima, nemojte direktno tražiti uslugu, već objasnite zašto ste vi osoba vrijedna preporuke. Umjesto da tražite upoznavanje, pitajte za savjet, a umjesto da nekog tretirate kao LinkedIn konekciju do osobe koja vam je važna, osvijestite se da je riječ o stvarnoj osobi koja ima znanja i sposobnosti koje vam mogu biti od koristi.

25. travanj 2024 09:38