Znanja
StoryEditor

Ludi ujak Jim stvorio je Richarda Bransona

09. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

- Osim majke i oca čovjek koji je uvelike utjecao na moj poslovni put je i Sir Freddie Laker, poduzetnik koji me je mudro savjetovao pri poslovnim počecima i bez kojeg ne bi bio gdje jesam danas - priča super uspješni poduzetnik, osnivač Virgina, milijarder i ekscentrik Richard Branson.

No, sami poslovni savjeti, kao i roditeljski odgoj ne bi bili dostatni bez doze ludosti i hrabrosti. A za taj dio zaslužan je Brensonov stric Jim.  On je bio na glasu kao neprilagođeni vojnik, beskompromisan, hrabar i pomalo lud. Naime, Jim je tvrdio kako to što svaki dan jede travu, osigurava mu dobro zdravlje i izdržljivost. Naravno, zapovjednicima takvo nekonvencionalno ponašanje nije bilo po volji. Ipak, to im nije smetalo da komandos Jim za njih izvršava najteže misije.

- Ujak Jim bio je predivan uzor. Kad svi druge misle da ste vi ludi, a vaša ideja glupa tada sam najjači. Moje lude ideje i nekonvencionalan pristup kao i njegov pokazali su se nevjerojatno uspješnim - priča Branson, te dodaje kako je takav drugačiji pristup ono što odvaja genijalce od običnog puka.

Bransonov put k uspjehu značio je kročiti drugačijim stazama, onim neistraženim. Od potpisivanja Sex pistolsa za Virgin, pa do osnutka željezničke tvrtke... Naravno, bilo je i promašaja. No, baš je to što ovaj posao čini toliko uzbudljivim, tvrdi Richard Branson.

25. travanj 2024 17:07