Znanja
StoryEditor

Moj susret s Elonom Muskom

22. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Elon Musk izvršni je direktor Tesla Motorsa i u ovom trenutku jedna od najeksponiranijih ličnosti poslovnog svijeta. No, kakav je bio prije petnaestak godina? O susretu s 28-godišnjim Muskom, koji je već tada bio težak desetak milijuna dolara te poštovan u poslovnom svijetu, premda još ni izbliza veliki igrač kao danas, govori biznismen i bloger Jeff Nelson.

- Otišao sam na intervju za posao u tadašnji X.com, koji je kasnije preimenovan u PayPal, i doživio jedno od najčudnijih iskustava u svojoj karijeri. U to vrijeme tvrtka je imala 10 zaposlenih od kojih nitko osim Muska nije bio inženjer. Pričao sam neformalno s par ljudi koji su  stalno ponavljali da će on uskoro sa mnom obaviti stručan razgovor. Sjećam se potpredsjednika tvrtke, i koliko je gotovo religiozno štovao Muska. Vjerujem da je i to jedan od razloga njegova uspjeha. Kada oko sebe imate osobu koja stalno ponavlja kako ste genije, puno je lakše bit uspješan u onom što radite - priča Nelson. Muska se sjeća kao izuzetno pričljivog tipa koji ga je iznenadio s dva pitanja, a koja nisu bila vezana za tehničku stranu priče.

– Upitao me samo dva pitanja. Prvo je pitao gdje se vidim za pet godina, a onda imam li ja koje pitanje za njega -  začuđen je ostao Nelson. 

Posao je dobio, no nije ga prihvatio zbog izrazito male financijske ponude koju je dobio, no iskustvo s Muskom urezalo mu se duboku u pamćenje.

25. travanj 2024 13:54