Znanja
StoryEditor

Tri prioriteta prilikom traženja posla

03. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Kada je riječ o procesu traženju posla, sposobnost razlikovanja ključnih od ne toliko bitnih radnji je posebno važna, budući da je sam proces iscrpljujuć i oduzima mnogo vremena.

Nebitno je koliko vremena dnevno trošite na traženje posla – jedan sat ili osam sati – bavljenje krivim aktivnostima može vas obeshrabriti i iscrpiti. Zato je najbitnija i najpametnija stvar koju možete napraviti – postaviti prioritete.

Donosimo tri najbitnija:

Pretvorite poslovne kontakte u poslovne prilike

Možda zvuči nelogično, ali poslovni kontakti koje imate uvijek bi trebali imati prednost pred pokušajima stvaranja novih kontakata. Lakše je za pomoć pitati poznatu osobu nego potpunog stranca. Ako ste krenuli u potragu za poslom, povežite se s ljudima koje poznajete i dajte im do znanja da tražite posao.

Prilagodite životopis svakoj prijavi

Svakodnevno slanje velikog broja prijava za posao se možda čini kao maksimiziranje napora, ali više je koristi od manjeg broja prijava koje su smislene i usmjerene. Ako se oko svake prijave potrudite barem pola sata i pronađete poveznicu između vašeg poslovnog iskustva i kvalifikacija potrebnih za radno mjesto na koje se prijavljujete, poslodavac će znati razliku.

Sve skupa ima smisla ako ste prethodno potpuno uredili životopis i ažurirali ga. Ako niste, onda je to prvo na listi prioriteta.

Stvarajte nove poslovne kontakte

Umrežavanje se može činiti kao gubljenje vremena, ali zapravo vam svaki od novih kontakata potencijalno može biti od pomoći. Ključ je u tome da interakciju s tim ljudima učinit što osobnijom. Kad god je moguće, iskoristite priliku da se javite. Drugi način da impresionirate jest da nekome ponudite pomoć.

Naravno, ova tri prioriteta ne pokrivaju sve aspekte potrage za poslom. Napravite kratak plan na početku svakog dana kako biste se držali prioriteta i pratili napredak.

05. svibanj 2024 13:42