Hrvatska
StoryEditor

‘Ja sam od Splita napravio turističku top destinaciju!‘

17. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Željko Kerum je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju objasnio kako će se kandidirati za gradonačelnika zato što on može najviše povući te kako je u prethodnom mandatu napravio sve što je obećao. Također je rekao kako nije nikome dužan, ni on ni tvrtka ‘Kerum‘.

Na pitanje zašto kandidat HGS-a za gradonačelnika neće biti Jure Šundov kako se prije govorilo Kerum je odgovorio kako je odlučio da ne smiju izgubiti glasove te kako je to najbolja odluka. Također je objasnio kako se izjalovila mogućnost kandidature Anđelke Visković za gradonačelnicu.

- Dogovorili smo se bili da ona bude gradonačelnica, a gospođa je promijenila mišljenje: zbog čega, zašto, ne bih je puno spominjao. Mi smo sjedili zajedno, a ja sam rekao, gospodo, ja ću izići van, a Vi se dogovorite ‘ko će biti kandidat za gradonačelnika, a oni su rekli - recite Vi, i kad se to dogodilo, ona se okrenula. Ja znam zbog čega, ali to je duga priča, ne bi je tija reklamirat. Izdajnik je izdajnik! - rekao je Kerum.

Na konstataciju novinara kako Kerum državi duguje 21 milijun kuna Kerum je odgovorio kako su ta dugovanja nastala na osnovi PDV-a jer je HYPO banka blokirala Keruma kao jamca te kako su platili milijardu kuna PDV-a do sada te je dug prema državi jedan posto od toga.

Kerum je također rekao kako je od Splita napravio top turističku destinaciju te kako nema nezaposlenih zanatlija te je demantirao da je u ikakvom sukobu interesa.

Na pitanje je li postavljanje križa u Splitu dio predizborne kampanje Kerum je rekao kako se križ ne postavlja u političke svrhe već zato jer je simbol katoličanstva.- Križ, a ni spomenik Tuđmanu, HDZ nije ima jaja postaviti u Splitu, iako je na vlasti ili pri vlasti više od dvadeset godina! Zato sam ja imao lucidnu hrabrost realizirati Zapadnu obalu koja čeka pedeset i sedam godina i križ - rekao je Kerum.

26. travanj 2024 02:54