Hrvatska
StoryEditor

Ovo će sezone najveća gužva biti od 4. do 18. kolovoza

27. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Prema aktualnim prodajnim rezultatima turističke kompanije Uniline, trenutni pokazatelji bilježe rast broja gostiju od 15 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Statistike govore da najveći interes za odmorom u Hrvatskoj dolazi sa tržišta Njemačke, Austrije i Slovenije, dok je porast u odnosu na proteklu godinu zabilježen na tržištima Skandinavije i Nizozemske. Najveći broj turista koji posjećuju našu zemlju, a posebno odredišta na Jadranu, odnosi se na obitelji, u prosjeku sa dvoje djece, te osobe u rasponu od 35 do 47 godina starosti. Gosti najviše preferiraju hotele s dvije i tri zvjezdice diljem Istre i Kvarnera, turistička naselja od tri zvjezdice na području Sjeverne Dalmacije te hotele od tri i četiri zvjezdice diljem Srednjeg i Južnog Jadrana. Na otocima diljem Jadrana, turisti i dalje preferiraju hotele na bazi tri zvjezdice, ali u sve većoj mjeri i apartmanski privatni smještaj.

Ove godine najveći interes je iskazan za termine od 4. do 18. kolovoza i znakovito je da se ove, kao i prošle godine, sve više traže kasniji aranžmani za kraj kolovoza, ali i početak te sredinu mjeseca rujna. Evidentno je kako i ove godine u velikoj mjeri vlada trend last minutea, no manje u odnosu na proteklu godinu. Vjerojatni razlog promjene je i činjenica kako trend last minuta zamjenjuje trend first minute kupovine aranžmana, i to ponajviše sa tržišta Austrije i Njemačke.

28. travanj 2024 15:24