Hrvatska
StoryEditor

Poziv stručnjacima za sastavljanje tužbe

01. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Pozivamo čitatelje koji znaju sastaviti procesno ispravnu tužbu Europskomu sudu za ljudska prava da pomognu u sastavljanju tužbe protiv RH zbog toga što Ministarstvo financija uskraćuje informacije o (javnim) prihodima državnog proračuna.

Sudu za ljudska prava podnesena je 16. prosinca 2010. tužba zbog uskraćivanja informacije o prihodima državnog proračuna od koncesijskih i rudarskih naknada. Iz Suda u Strasbourgu po sucu pojedincu E. Steineru odgovorili su 19. listopada 2012. bez ocjenjivanja razloga da tužbu proglase nedopuštenom zbog procesnih propusta (u skladu s člancima 34. i 35. Konvencije).

Od dana podnošenja tužbe Ministarstvo financija onemogućuje javni nadzor nad Vladinom fiskalnom odgovornošću. Tužbu podnesenu zbog nedopuštenog uskraćivanja informacije o javnim prihodima treba hitno prepraviti da postane formalno dopuštena kako bi se što prije zaustavilo zametanje tragova velikog novca dobivenog, primjerice, vađenjem plina, nafte te ostaloga rudnog i prirodnog bogatstva. Molimo zainteresirane da se jave na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

26. travanj 2024 07:11