Svijet
StoryEditor

TUI grupa ove godine u Hrvatsku dovodi 200 tisuća turista s raznih europskih tržišta

05. Ožujak 2015.

- TUI grupa zadnje dvije godine snažno ulazi na hrvatsko tržiste i imamo velike zajedničke planove za budućnost. Pokazala je otvoreni interes za sudjelovanje na natječaju za privatizaciju Kupara i postala jedan ključnih strateških partnera Hrvatske, izjavio ministar Darko Lorencin nakon sastanka s predstavnicima TUI grupe tijekom posjeta turističkom sajmu ITB Berlin.

Predstavnici TUI -ja upoznati su sa svim promijenama koje se uvode u hrvatski turistički sustav, poput rebrandinga, projekta 365, repozicioniranja proizvoda i sl. TUI bi, prema najavama Johana Lundgrena, predstavnika jednog od najvećih svjetskih turoperatora za Hrvatsku, ove godine u Hrvatsku trebao dovesti 200 tisuća turista s raznih europskih tržišta, dok ih je prošle godine doveo 70 tisuća.

Na svjetskoj razini taj turoperator na putovanja vodi 30 milijuna turista.

- S predstavnicima Vlade vodimo konstruktivne rasprave, do sada smo puno uložili u Hrvatsku i potpisali smo nove ugovore s hotelijerima na Jadranu. Nastavljamo tražiti hotele koji odgovaraju našem profilu gostiju i tu još treba puno raditi. U Hrvatskoj još ima puno toga za istraziti i istražujemo uz pomoć lokalnih partnera, izjavio je Lundgren, referirajući se na natječaje za privatizaciju koji su u tijeku. Njihova odluka o kupnji Kupara ovisit će o brojkama i uvjetima natječaja koji bi, prema najavama ministra, Vlada trebala odobriti na sjednici 19. ožujka. Ministar Lorencin osvrnuo se i na neuspjele natječaje za privatizaciju hotelskih tvrtki Imperial na Rabu i Maestral u Dubrovniku, istaknuvši da se radi o tvrtkama koje nisu u financijskim poteskoćama i da ne treba forsirati nešto samo da se proda, te da bi bilo dobro naci im strateškog partnera.

- Ne bih se miješao u procijene CERP-a, mi natječaje promatramo s turističkog aspekta. Zajednički ćemo analizirati uvjete prošlih natječaja i odrediti daljnje korake. Idemo ponovno na natječaj - kazao je Lorencin, naglasivši da se privatizacija kakvu smo imali u prošlosti više neće ponoviti, barem za vrijeme ove Vlade. 

26. travanj 2024 11:19