Aktualno
StoryEditor

Tri savjeta kako poboljšati komunikaciju i produktivnost u timu

04. Rujan 2016.

Cilj svakog poduzetnika je da se napravi što više posla u što manje vremena. To iziskuje brzu timsku koordinaciju, ali i jasnu komunikaciju koja je osnovna pretpostavka za povećanje produktivnosti u timu.

Kako bi se ona postigla, bilo bi dobro zamijeniti e-mail mnogo preglednijim i jednostavnijim alatima za komunikaciju. Jedan od njih je osobni kalendar koji se dijeli s drugima i postaje dio zajedničkog kalendara. Tako će se izbjeći beskonačna dogovaranja oko, na primjer, termina sastanka jer je u svakom trenutku vidljivo kada tko ima obaveze, a kada je slobodan.

Drugi način kojim se komunikacija može ubrzati, a time i produktivnost povećati, je korištenje timskih programa za razgovor poput Slacka ili HipChata. Uporabom ovih alata smanjuje se zatrpanost inboxa i povećava puno učinkovitija komunikacija u realnom vremenu. Na ovaj način važna odluka ili odgovor dolaze kroz nekoliko sekundi.

Treći savjet je da koristite alate za projekt menadžment poput Asane ili Basecampa. Njihovom uporabom u hipu možete zadužiti nekoga za obavljanje zadatka, provjeriti kako napreduje projekt i pobrinuti se da svi rade u skladu s postavljenim smjernicama. Rezultati rada lako su dostupni te se smanjuje mogućnost da netko odradi posao po svom i potrebno ga je ispravljati te tako gubiti dragocjeno vrijeme.

Ako ih već ne koristite, isprobajte!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HMmT08eiIzA

26. travanj 2024 19:15