Poslovna scena
StoryEditor

Croatia Bus na prodaju

23. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Croatia Bus na sutrašnjoj skupštini vjerovnika bit će stavljena na prodaju, a procijenjena vrijednost kompanije je pet milijuna kuna.

Ta sredstva će biti dovoljna za pokrivanje stečajnog postupka, dok će vjerovnici koji potražuju preko 50 milijuna kuna ostati bez svojih novaca. Najveći vjerovnici su država, Hypo leasing i radnici, a iz Sindikata hrvatskog vozača upozoravaju na činjenicu da se još uvijek čeka odluka visokog trgovačkog suda na žalbe za prošlu skupštinu.

- Na prošloj skupštini vjerovnika jedina dnevna točka trebala je biti odluka o prodaji, no umjesto toga razriješilo se stečajnog upravitelja Eduarda Miščevića i ponovo se imenovala stečajna upraviteljica Marija Vujčić Turkulin. Na to se žalimo jer mislimo da su sutkinja i stečajna upraviteljica u spregi – rekao je predsjednik sindikata Miljenko Gojčin.

Nakon što je smijenjena s mjesta stečajne upraviteljice 2011. godine sve do povratka na to mjestu u veljači ove godine MarijaVujčić Turkulin bila je savjetnica za stečaj, te je primala honorar od sedam tisuća kuna. Po povratku na posao imenovala je Marija Butkovića direktor kompanije. Na problem tog imenovanja upozorava bivši sindikalni povjernik Drago Bašić.

- Radi se o čovjeku koji je bio šef radione u kojoj sam ja prijavljivao krađe od akumulatora, guma i ostalih dijelova autobusa. On je promaknut u direktora, a ja sam dobio otkaz koji je na sudu. Osim toga protiv njega se vodi proces zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Uz to on je prijavio da sam ja vozio autobus koji je u Varaždinu doživio nesreću, a ustvari je on vozio. Podnijeli smo prijavu i državno odvjetništvo je utvrdilo postojanja elemenata kaznenog dijela – rekao je bivši sinidkalni povjernik Drago Bašić.

Prema riječima Bašića i Gojčina potencijalni kupac Croatia Busa je Tomislav Sajko koji ima istoimeni obrt, a već sad posuđuje autobuse Croatia Busu. 

04. svibanj 2024 23:26