Poslovna scena
StoryEditor

JGL u najvećoj investiciji teškoj 361 milijuna kuna

25. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Jadran Galenski laboratorij (JGL) je trenutačno u najvećoj investiciji u povijesti tvrtke. Riječ je o projektu Pharma Valley vrijednom 361 milijuna kuna u Svilnom kraj Rijeke, neposredno uz autocestu Rijeka – Zagreb, koje ova farmaceutska tvrtka gradi u blizini svojih već postojećih proizvodnih pogona.

Riječ je o ednom od najvećih ulaganja u novijoj gospodarskoj povijesti Rijeke, piše Novi list.

Mate Poropat, izvršni direktor farmaceutsko-tehničkih operacija, ističe da će kad projekt Pharma Valley bude u potpunosti završen, JGL dobiti značajno povećanje postojećih kapaciteta u razvoju, proizvodnji i skladištenju. S njima bi tvrtka osigurala i ključne resurse za realizaciju strateške vizije održivog i profitabilnog rasta u idućih desetak godina.

Projektom Pharma Valley bit će obuhvaćene obje lokacije: postojeća, Svilno 1, na kojoj se na 13.800 četvornih metara nalaze proizvodni pogoni, skladište ambalaže i popratni sadržaji te Svilno 2, nova lokacija na površini od 76.750 četvornih metara.

Pharma Valley, ističe Poropat, ima dva cilja – osigurati tehnološku, razvojnu i skladišnu platformu za realizaciju dugoročnog plana razvoja tvrtke i objediniti sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednom mjestu.

Lokacija Svilno 2 prostorno je čak pet i pol puta veća od postojeće lokacije Svilno 1, što govori o njenoj veličini i važnosti za JGL. Ukupna netto razvijena površina prostire se na 20.552 kvadratnih metara, od čega 7.304 četvornih metara čine skladišni prostor ambalaže, poluproizvoda i gotovih proizvoda, 4.911 četvornih činit će proizvodnja, 5.007 kvadratnih metara uredi te 3.330 kvadratnih metara osigurano je za popratne sadržaje.

02. svibanj 2024 13:02