Poslovna scena
StoryEditor

Josip Plodinec kupio Kerumove trgovine u Zagrebu

08. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Željko Kerum, pritisnut poslovnim problemima, povukao se i iz Zagreba. Kako je Novom listu potvrdio Zvonko Tičarić, direktor Prehrana trgovine, ta je trgovačka tvrtka kupila svih 11 Kerumovih dućana u Zagrebu.

Prehrana trgovina mali je trgovački lanac koji posluje pod okriljem Zagrebačkih pekara Klare. Vlasnik Zagrebačkih pekarni Klara, kao i Prehrane, a po novom i Kerumovih trgovina u Zagrebu, je Josip Plodinec, kojeg su mediji prije nekoliko godina nazivali hrvatskim kraljem kruha. Proboj na šire tržište ta je obitelj započela sa sisačkom tvrkom Mlin i pekare.

Informacija da je mali, u osnovi zagrebački maloprodajni lanac Prehrana, kupio trgovine Keruma iznenadila je i neke poznavatelje tržišta maloprodaje. Naime, iako je riječ o poduzeću koje relativno stabilno posluje u trgovini kalkuliralo se kako bi Prehranu mogao ‘progutati‘ neki od većih igrača na tržištu. No, Zagrebačke pekare Klara u čijem sastavu posluje Prehrana trgovina, očito se žele jače pozicionirati na tržištu jer im je cilj osvojiti 20 posto tržišta u segmentu prodaje kruha i peciva, piše Novilist.hr.

08. svibanj 2024 04:01