Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: Vrijeme je za prijevremene izbore... ali s menadžerima u politici

15. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

S aktualnom vladom slijedi još jedna godina polaganog umiranja. No mehaničkom smjenom SDP-ove strukture HDZ-ovom ništa se neće promijeniti, osim stranačkih lica.

U novom broju Lidera ističemo kako treba otvoriti prostor uspješnim poduzetnicima i menadžerima. Pod tim uvjetom dobrodošli su i prijevremeni izbori, jer premda se državom i kompanijom ne može upravljati na identičan način, velik dio dobrih praksi iz poslovnog svijeta može se i treba primijeniti u javnom sektoru, piše Matilda Bačelić.

Iz pera Jasmine Trstenjak možete čitati o Croduxu gdje Ivan Čermak u posljednje vrijeme trpi udarce – od pada prodaje plina do pojeftinjenja goriva i akcije ‘Oktan’. No najdulje trpi odugovlačenje države u izdavanju dozvola za plinsku termoelektranu-toplanu u Slavonskom Brodu. Za to vrijeme Ivan Vrdoljak iz ministarske fotelje forsira sličan projekt u rodnom Osijeku, gdje se očito misli vratiti na pričuvni položaj nakon isteka mandata...

Tema tjedna bavi se imigrantima, te kakve strance treba hrvatsko gospodarstvo. Hrvatska će strane radnike trebati za najviše 15-ak godina. Dotad neće biti većeg interesa iz Europske unije, no možemo računati na useljenike iz država bivše Jugoslavije te iz Bugarske i Rumunjske, piše Gordana Gelenčer.

U rubrici Kompanije predstavljamo Borovo gdje talijanski dizajneri kreiraju spas za vukovarske obućare, a predstavljamo i Milenu Mičić, vlasnicu Aquariuma Pula koja je uspostavila obećavajuću suradnju s njemačkim srednjoškolskim sustavom.

U bloku iz svijeta pišemo gdje je zapelo u pregovorima o trgovinskom sporazumu između SAD-a i EU-a, te o Nicku Woodmanu, osnivaču i šefu tvrtke GoPro koji je osmislio kameru za ekstremne sportove koja se nosi na glavi, a nekoliko godina poslije procijenjena je vrijednost njegove tvrtke četiri milijarde dolara.

28. travanj 2024 21:42