Poslovna scena
StoryEditor

Pri kraju stečajni plan Jadrana, prihodi pokrivaju sve troškove

08. Travanj 2013.

Crikveničko hotelsko-turističko poduzeće Jadran d.d. u stečaju u pripremu turističke sezone i uređenje objekata ulaže oko sedam milijuna kuna, a i ove godine očekuje prihod od oko 60 milijuna kuna i pozitivno poslovanje, izjavila je stečajna upraviteljica Marija Ružić.

Pripreme za sezonu teku dobro, kao i booking, a uz oko 130 zaposlenih na određeno vrijeme, tijekom sezone zaposlit će se još oko 270 ljudi, kazala je stečajna upraviteljica ističući da se i ove godine ulaže u uređenje objekata kako bi se sačuvala vrijednost stečajne mase i omogućilo da objekti budu prihvatljivi za prihvat gostiju.

Navela je da prihodi pokrivaju sve troškove tvrtke u stečaju te da je u prva tri mjeseca ove godine ostvareno nekoliko postotaka više noćenja nego u istom razdoblju lani.

Stečajna upraviteljica Marija Ružić kazala je i da je izrada stečajnog plana Jadrana pri kraju te da će nacrt stečajnog plana u početku sljedećeg tjedna predati stečajnom sucu na Trgovačkom sudu u Rijeci.

Jadran je u stečaju od polovice 2010. nakon višegodišnje agonije i nekoliko propalih pokušaja sanacija i preustroja tvrtke. Dio imovine je prodan, a sada ta tvrtka ima osam hotela, dva autokampa i jedno turističko naselje, odnosno 2500 postelja u čvrstim objektima te 1700 mjesta u autokampovima.

Vlada je u srpnju prošle godine donijela odluku o pretvaranju potraživanja države, koja je najveći vjerovnik, u vlasnički udjel, o odricanju prava na odvojeno namirenje te o povećanju kapitala tvrtke nekretninama koje su bile izdvojene iz Jadrana.

Ta je odluka postala osnova za provedbu stečaja i izradu stečajnog plana o kojemu stečajna upraviteljica Marija Ružić, kako je kazala, ne može govoriti prije nego se s njim upoznaju sud i ostali sudionici postupka.

04. svibanj 2024 07:35