Poslovna scena
StoryEditor

Stečajno ročište za Monter projekt zbog duga Miloševiću

12. Rujan 2012.
Piše:
liderhrt

Na splitskome Trgovačkom sudu održano je stečajno ročište za Monter projekt, još jednu bivšu tvrtku Brune Orešara. Stečaj je pokrenut zbog 300 000 kuna duga Pastor inženjeringu, u vlasništvu HDZ-ovca Ivana Domagoja Miloševića.

Na sud su, po svoja potraživanja, došli i radnici. Žele svojih 12 zarađenih plaća. Bruno Orešar Monter je kupio 1990-ih. Giganta sa 1400 zaposlenih razdijelio je u više manjih. Novac i radnici prebacivani su iz jedne u drugu, po potrebi. Direktori te fiktivni vlasnici, kažu upućeni, uskakali su i u ostale Orešarove tvrtke - Uzor i Jadrankamen. I one su propale.

Matični Monter Split već je 13 godina u blokadi. Ima samo nekoliko zaposlenih, a radnici tvrde kako je upravo na tu tvrtku upisano vrijedno zemljište. Sad se oni žele igrati direktora i prebaciti se u nju jer je moguća prodaja nekretnina jedina šansa da dobiju 30 milijuna kuna, koliko ukupno potražuju. Još uvijek Porezna uprava i Državno odvjetništvo ne poduzimaju ništa vezano za tu naplatu, kazala je povjerenica Sindikata građevinarstva u Monter Projektu Marijana Kolak. I da sve dobiju, ostaje gorka istina - Monter više nikada neće raditi.

26. travanj 2024 09:34