Poslovna scena
StoryEditor

Za Plomin C zainteresirano šest tvrtki

14. Rujan 2012.

Interes za partnersku suradnju s HEP-om na izgradnji i upravljanju Termoelektranom Plomin C iskazalo je šest tvrtki, priopćio je danas HEP.

Za te tvrtke HEP ocjenjuje da su sposobne u partnerstvu s HEP-om doprinijeti ispunjenju poslovnih interesa i unapređenju stručnih i poslovnih kompetencija HEP-a, kaže se u priopćenju. HEP će do 28. rujna formirati popis potencijalnih partnera kojima će biti upućen poziv za dostavu obvezujućih ponuda do kraja ove godine. Odabir strateškog partnera obavit će se u skladu s objavljenim kriterijima, posebno vrednujući razinu udjela domaćih tvrtki u projektu, zaključuje se u priopćenju u kojem se ne iznose nikakvi detalji o kompanijama koje su iskazale interes.

HEP je 24. srpnja objavio javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju TE Plomin C na ugljen, snage 500 megavata, a rok za iskazivanje interesa istekao je danas. Investicija u TE Plomine C procjenjuje se na 800 milijuna eura, a iz HEP-a su kod objave javnog poziva najavili kako se odabir strateškog parnera očekuje u prvom kvartalu iduće godine, dok je predviđeni rok završetka projekta između 2015. i 2017. godine.

Radimir Čačić je danas izjavio da se javilo 45 ponuđača, među njima deset i više najvećih svjetskih ponuđača, njemačkih, francuskih, talijanskih, korejskih.

26. travanj 2024 16:32