Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera - Đuro Đaković: Čudan izbor trenutka za smjenjivanje Uprave

06. Rujan 2017.

Čudan je i iznenađujuć trenutak u kojem je ministar državne imovine Goran Marić odlučio smijeniti Upravu Đure Đakovića. Javni natječaj za odabir kandidata za predsjednika i dva člana Uprave na stranicama Ministarstva državne imovine osvanuo je ovog utorka, točno između uspješno provedene dokapitalizacije, kojom je Uprava slavonskobrodske kompanije prikupila 51 milijun kuna svježega kapitala nužno potrebnog za razvoj, i skore sjednice Skupštine društva, koja bi, sukladno novonastalim vlasničkim odnosima, trebala izabrati novi nadzorni odbor.

Javni natječaj za odabir kandidata za predsjednika i dva člana Uprave Đakovića raspisan je točno između uspješne dokapitalizacije i skorašnje sjednice Skupštine tog društva koja bi u skladu s novonastalim vlasničkim odnosima trebala izabrati novi NO.

Skupština Đure Đakovića, rekao nam je jedan od dioničara koji je želio ostati anoniman, očekuje se u drugoj polovici rujna te nikome nije jasno što ministar Goran Marić sada želi postići.

- Čini se da država na toj sjednici Skupštine želi zaratiti s ostalim dioničarima, rekao nam je naš izvor, prilično bijesan na Marićev potez.

Raspoloženje među dioničarima, kako starima tako i novima koji su sudjelovali u netom provedenoj dokapitalizaciji, naime, naklonjeno je sadašnjoj upravi, kojoj je na čelu Tomislav Mazal, te je posve logično očekivati da će novi NO upravo toj upravi dati puno povjerenje.

Cijelu priču pročitajte u novom broju tiskanog ili digtalnog Lidera.

05. svibanj 2024 18:06