Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Ukidanje agencija i zavoda - serija kratkih spojeva

31. Listopad 2018.

Dio ravnatelja institucija koje je Vlada odlučila ukinuti nakon Nove godine smatra da je popis donesen ishitreno, bez prave analize. Neke ovlasti koje imaju jednostavno se neće moći prenijeti na druge institucije, zbog čega će stradati njihovi korisnici, gospodarski subjekti, piše o seriji kratkih spojeva koju donosi ukidanje agencija i zavoda Tin Bašić.

Osniva se radna skupina za brendiranje Hrvatske, u kojoj će biti 40-ak ljudi iz različitih društvenih područja, s malo većim udjelom marketinške industrije. Bit će vrlo zanimljivo pratiti na koji će način tako šaroliko društvo uspjeti izvući srž i odabrati ključne elemente po kojima će Hrvatska postati prepoznatljivom, piše Željka Laslavić.

Sergej Abramov donosi priču o tvrtki Ars Futura u vlasništvu dvojice mladih FER-ovaca Nikole Jakića i Ivana Božića, koja vrlo dobro posluje na inozemnom tržištu.

Predetaljne specifikacije u javnoj nabavi upućuju na korupciju, izjavio je u intervjuu s Tinom Bašićem Christopher Bovis, profesor na britanskom Sveučilištu Hull.

Čini se i da bit modernoga kapitalizma, svedena na odnos između vlasnika kapitala i menadžera pod devizom ‘ti meni dividendu, ja tebi bonus‘, pomalo jede samu sebe, piše Gordana Gelenčer.

I ekonomisti pate od mentaliteta krda, to smanjuje rizik za njihovu karijeru, ustvrdio je Vuk Vuković, ekonomist i suosnivač Oracluma u razgovoru s  Vanjom Figenwaldom.

U novom broju donosimo i odjeke Liderovog kluba izvoznika.

Detaljnije pročitajte u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite danas na svim kioscima Tiska i iNovina.

27. travanj 2024 02:03