Biznis i politika
StoryEditor

Bugatti Rimac otvara centar za istraživanje i inovacije u Bologni

13. Listopad 2023.
Mate Rimac i Muhammad Binghatti

Proizvođač hiperautomobila Bugatti Rimac širi poslovanje u Europi otvaranjem novog centra za istraživanje, razvoj i inovacije u Bologni u Italiji, priopćeno je u petak iz te kompanije.

Novi centar približit će kompaniju istaknutim partnerima i dobavljačima i tako joj omogućiti pružanje brze i odgovorne podrške tamo gdje je to potrebno, ističe se u priopćenju. U centru će raditi do 50 zaposlenika, u tandemu s hrvatskim timom. Talijanski tim će biti zadužen za razvoj novih tehnologija i najsuvremenije inženjerstvo.

U sklopu novog pogona, navodi se, bit će otvoren i Heritage centar u kojem će biti izloženi neki od najpoznatijih modela Bugattija. Osim toga, u istom će se pogonu odvijati i tzv. obrnuti inženjering automobilskih dijelova u sklopu Bugattijeva programa La Maison Pur Sang, koji pruža usluge restauracije i rekonfiguracije povijesnih modela automobila Bugatti u tvornici Atelier u francuskom Molsheimu.

Glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac Emilio Scervo istaknuo je da od osnutka kompanije u studenome 2021. Bugatti Rimac nastoji stvoriti novu definiciju hiperautomobila kroz spoj dizajna, performansi, i tehničkog umijeća.

- Nakon uspješnog pokretanja ureda u Berlinu prošle godine, s iznimnim ponosom najavljujem našu prisutnost u još jednom području koje je dalo golemi doprinos automobilskom svijetu, u sjevernoj Italiji, gdje postoji obilje inženjerske stručnosti i talenta. Otvaranje talijanskog centra za istraživanje, razvoj i inovacije još je jedan ključni trenutak za kompaniju Bugatti Rimac. Uvjeren sam kako će centar imati iznimno važnu ulogu u razvoju inovativnih automobila i tehnologija koje svijet s nestrpljenjem očekuje -  izjavio je Scervo.

25. travanj 2024 20:09