Biznis i politika
StoryEditor

Pogledajte tko je prvi u Hrvatskoj uveo euro i izbacuje kune već od 1. prosinca

27. Studeni 2022.

Tko je u Hrvatskoj prvi uveo euro, i prije početka sljedeće godine kao jedinu valutu? Pritom treba reći da je Vlada, koja je prošlog tjedna u Sabor poslala prijedlog proračuna isključivo u eurima, izvan konkurencije.

Dakle, sljedeći je najbrži – servis za najam nekretnina Airbnb, otkriva Slobodna Dalmacija.

– Kako bismo se pripremili za službeni prelazak Hrvatske na euro 1. siječnja 2023., počet ćemo prihvaćati plaćanja i slati isplate u eurima počevši od 1. prosinca 2022.‘ – stoji u poruci koji su dobili svi koji su se registrirali na toj platformi.

– Od 1. prosinca više neće biti primanja plaćanja u kunama. To znači da ćete morati promijeniti svoju valutu u eure (ili drugu valutu) kad plaćate. Međutim, i dalje ćete moći pregledavati cijene u kunama do 1. siječnja 2024. Ako ste domaćin i cijena vašeg oglasa je u kunama, cijena će se ažurirati u eurima počevši od 1. prosinca, po tečaju od 7,53450 kuna. Bankovni računi koji primaju isplate u kunama počet će isplaćivati u eurima. Ne morate ništa učiniti – ova ćemo ažuriranja izvršiti automatski – navode u Upravi te kompanije, a prenosi Slobodna.

27. travanj 2024 03:38