Konferencijske vijesti
StoryEditor

[LIDER AKADEMIJA] Da biste prodali, prestanite prodavati! Naučite sve o psihologiji prodaje

12. Svibanj 2020.
Melita Pavlek
Jednostavno je: Da biste prodali, prestanite prodavati! Prodaja je u svojoj osnovi komunikacija. Komunikacija prodavača i kupca, komunikacija proizvoda i konkurencije, komunikacija brenda i vrijednosti koje mi kao kupci želimo materijalizirati u našem okružju.

Psihologija prodaje jedan je od deset modula na Liderovoj online akademiji o prodaji, koja se održava od 19. svibnja do 23. lipnja na Zoom platformi. Akademija okuplja iskusne predavače koji na interaktivnim online radionicama obrađuju razne aspekte prodajnog procesa. Modul 'Psihologija prodaje' održava se 2. lipnja, a vodi ga Melita Pavlek savjetnica za komuniciranje i NLP Leadership coach.

 

Prodaja se, baš poput komuniciranja, u proteklih 20 godina promijenila iz temelja. Kako bi mogli pratiti trendove i razmišljati u okvirima novih modela budućnosti nužno je da krenemo od sebe. Baš kao što sami ne volimo osjetiti da nam netko prodaje samo radi prodaje, slično je i s našim klijentima. Toliko dugo dok budete prodavali, a ne stvarali odnos s kupcem, vaše metode ostaju zatočene u mračnom 20. stoljeću. Neuroznanost, društvene mreže, brzina inovacija stvorila je potrebu da u prodaji primjenjujemo sasvim drugačije alate.

Upravo zato krećemo od nas samih, jer onaj tko zna voditi sebe, znati će voditi i druge od oduševljenja proizvodom do potpisivanja ugovora. Kakav je vaš osobni liderski volan? Što vas kao prodavača motivira, pokreće i oduševljava? Koji je autentično vaš i samo vaš pečat koji se ne može naučiti niti u jednoj prodajnoj akademiji? Što ste autentično vi? Upravo ta autentična osoba u stanju je stvoriti vlastiti prodajni stil koji mora u svojoj osnovi podrazumijevati stvaranje rapora, usklađenosti s drugom osobom. Samo povezani možemo utjecati, a samo utjecajem možemo biti uspješni u prodaji. I zato ćemo alatima za poboljšanje komunikacije, povezanosti i utjecaja paradigmu prodaje protresti od početka do kraja kako bi se nakon ovog modula vaše kockice složile na potpuno novi način jer priznajte: Kreativnost je majka uspjeha! A druga polovica je fokus.

Melita Pavlek stručnjakinja je za lokalnu demokraciju i razvoj, savjetnica za komuniciranje i NLP leadership COACH. Uz bogato iskustvu u odnosima s javnošću i novinarstvu, trener je prezentacijskih vještina i transcoaching tehnika. U svojim predavanjima i edukacijama kombinira napredne tehnike leadershipa i javnog nastupa s naglaskom na izgradnju autentične vrijednosti svake osobe individualno.

Više o Lider online akademiji 'Kako povećati prodaju' i o modulu 'Psihologija prodaje' možete naći na Liderovom webu.

26. travanj 2024 07:04