Kripto
StoryEditor

Direktor Ripplea: Naša pobjeda nad SEC-om pobjeda je za cijelo kripto tržište

17. Srpanj 2023.

Značajna odluka sutkinje Torres u pravnoj bitci između Ripplea i američkog SEC-a mogla bi pozitivno utjecati na cijelu kripto industriju, rekao je izvršni direktor Brad Garlinghouse.

Također se nada da će presuda poslužiti kao poziv na buđenje američkom Kongresu za predstojeće propise.

Pobjeda za sve

Gotovo tri godine nakon što je SEC tužio Ripple zbog navodne prodaje svojih XRP tokena kao ‘neregistriranih vrijednosnih papira‘, sutkinja Analisa Torres, predsjedavajući slučajem, zaključila je prošlog tjedna da gotovo sva prodaja zapravo ne predstavlja transakcije vrijednosnim papirima.

To se smatralo velikom pobjedom za blockchain projekt, a vijest je poslala XRP let na 19-mjesečni vrhunac od 0,95 dolara.

Međutim, izvršni direktor Ripplea vjeruje da bi ova značajna presuda mogla koristiti cijeloj industriji, a posebno drugim kriptovalutama, koju je nedavno u isti koš vrijednosnica stavio regulator u svojim najnovijim tužbama protiv Binancea i Coinbasea.

– Za SEC je zapravo pretjerano sugerirati, kao što je predsjedavajući mnogo puta rekao, da je u osnovi sve u kripto prostoru vrijednosni papir. Pa, sada imate suca koji vrlo jasno govori da to jednostavno nije istina i vrlo jasno kaže da XRP nije vrijednosni papir na mjenjačnicama i svim tim različitim slučajevima upotrebe, što mislim da pomaže cijeloj industriji, sigurno. Ovo je pobjeda za Ripple, također je dobitak za cijelu kripto industriju – rekao je Garlinghouse.

Poziv za buđenje

Ripple je, zajedno s mnogim drugim kripto tvrtkama sa sjedištem u SAD-u, godinama pozivao američku vladu da pruži veću regulatornu jasnoću, ali do sada bez uspjeha. Garlinghouse je izrazio nadu da će presuda sutkinje Torres u slučaju protiv njegove tvrtke biti ‘poziv na buđenje‘ za donositelje odluka u Washingtonu.

SAD je ‘ispustio loptu‘ kada se radi o reguliranju kripto industrije, a mnoge druge nacije poduzele su odlučnije korake. Istodobno, SEC se potrudio ciljati na više kripto projekata, tvrtki i mjenjačnica, ali još uvijek nije utvrđeno ima li agencija zakonsko pravo na to.

29. travanj 2024 04:53