Kripto
StoryEditor

Michael Saylor i MicroStrategy tuženi zbog porezne prevare

02. Rujan 2022.

Jedan od najvećih zagovornika i whaleova bitcoina suočava se s pravnim problemima.

Bivši izvršni direktor MicroStrategyja Michael Saylor suočava se s tužbom za porezne prevare, priopćio je u srijedu glavni državni odvjetnik Washington D.C-a Karl Racine.

- Danas tužimo Michaela Saylora, tehnološkog direktora milijardera koji živi u Distriktu više od desetljeća, ali nikada nije platio porez na dohodak - napisao je Racine u tweetu.

Racine je dodao da je Washington D.C. također tužio MicroStrategy zbog zavjere kako bi pomogao Sayloru u izbjegavanju poreza koje legalno duguje u stotinama milijuna dolara koje je zaradio dok je živio u DC-u.

Michael Saylor najistaknutiji je u kripto prostoru zbog svoje stalne i glasne javne podrške bitcoinu. Često se pojavljuje u krugovima kripto konferencija kako bi isticao vrline vodeće kriptovalute i potaknuo sudionike da se akumuliraju što je više moguće.

U tom smislu Saylor stavlja svoj novac tamo gdje su mu usta. Njegova tvrtka MicroStrategy, koja je nastala kao softverska tvrtka za poslovnu inteligenciju, okrenula se prema strategiji akumulacije bitcoina pod Saylorovim vodstvom.

Početkom mjeseca Saylor se povukao s mjesta izvršnog direktora MicroStrategyja, ali je ostao kao predsjednik odbora. Također je preuzeo izvršnu poziciju s naglaskom na strategiju akumuliranja bitcoina i povezane inicijative.

Ovo nije prvi put da Saylor i njegova tvrtka nailaze na pravne probleme. Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) podnijela je 2000. godine tužbu za građansko-računovodstvenu prevaru protiv MicroStrategyja zbog lažnog predstavljanja financijskih podataka tvrtke na dvije godine. Taj je slučaj završio nagodbom koja je rezultirala time da je Saylor osobno odvojio 8.2 milijuna dolara i platio dodatnih 350.000 dolara kazni.

Dionice MicroStrategya pale su za 6 posto nakon vijesti o tužbi.

02. svibanj 2024 18:24