Kripto
StoryEditor

Optimism izbacio OP token putem airdropa

01. Lipanj 2022.

Optimism (OP) token, layer 2 rješenja za skaliranje ethereuma, pao je za 65 posto u odnosu na početnu cijenu od 4,57 dolara ubrzo nakon iščekivanog airdropa.

OP trenutno trguje po cijeni od 1,64 dolara nakon što je u ranojutarnjim satima zakratko pao na samo 0,79 dolara, prema podacima CoinMarketCap-a.

U travnju 2022. godine Optimism je najavio airdrop 5 posto ukupne ponude OP tokena ili gotovo 215 milijuna tokena. Ukupno 248.699 korisnika ispunjavalo je uvjete, prema podacima Dune Analyticsa.

Trenutno je preuzeto nešto manje od polovice dostupnih tokena.

Testiranje sposobnosti skaliranja optimizma

Ogromna potražnja za airdropom testirala je mogućnosti skaliranja Optimisma.

- OP Drop #1 imao je turbulentno lansiranje - tweetao je tim koji stoji iza Optimisma.

Korisnici su doživjeli kašnjenja u preuzimanju svog airdropa zbog ogromnog prometa na javnom RPC-u Optimismu (pristupniku za povezivanje aplikacija s blockchainom).

Airdrop je također rezultirao ogromnim povećanjem broja transakcija na Optimismu. Prema podacima Dune Analyticsa, broj adresa koje su obavile transakciju skočio je za 150 posto, sa 7,6 na 19 tisuća u posljednja 24 sata.

A kako je za preuzimanje tokena obvezno posjedovati ether na Optimismu, aktivnosti na relevantnim bridgeovima također su porasle. Broj korisnika koji su koristili službeni Optimism bridge povećao se sa 141 30. svibnja na 3.981 danas, prema Dune Analyticsu.

Prema podacima Etherscana, 73.515 novčanika drži OP tokene u trenutku pisanja ovog članka. Više od 88.300 adresa preuzelo je airdrop, što ukazuje na to da je otprilike 14.000 novčanika odmah prodalo svoje OP tokene.

Vodeća kripto mjenjačnica Binance također je izvijestila o kašnjenjima depozita na Optimism mrežu zbog povećane potražnje korisnika na mreži.

Uvrštenje OP tokena na Binance također je bilo odgođeno do 10 sati ujutro prema našem vremenu.

OP token trenutno trguje na različitim kripto mjenjačnicama, uključujući Huobi, Kucoin, Coinbase, Bitrue i OKX.

24. travanj 2024 03:58