Kripto
StoryEditor

Troškovi obrane protiv SEC-a Ripple će koštati 200 milijuna dolara, prema CEO-u Bradu Garlinghouseu

09. Svibanj 2023.

Ripple je potrošio 200 milijuna dolara braneći slučaj koji je protiv tvrtke pokrenula Američka komisija za vrijednosne papire i burze (SEC), izjavio je izvršni direktor Brad Garlinghouse

Garlinghouse je otkrio brojku tijekom razgovora na summitu financijske tehnologije u Dubaiju 8. svibnja. Izjavio je da SAD zapeo u usporedbi s regulatornim napretkom regulatornog tijela Ujedinjenih Arapskih Emirata za virtualnu imovinu i nedavnim prijedlogom Zakona o tržištima kripto imovine (MICA) u Europskoj uniji. Nastavio je da će do trenutka donošenja odluke o slučaju Ripple potrošiti 200 milijuna dolara braneći se od tužbe koja od samog početka, nema puno smisla.

U poruci predsjedniku SEC-a Garyju Gensleru, Garlinghouse je izrazio žaljenje zbog američkog značajnog zaostajanja kako se Ripple širi na Ujedinjene Arapske Emirate. Garlinghouse je rekao da je jedan od prvih savjeta koje daje poduzetnicima kada ga pitaju o pokretanju nečega, da ne započinju biznis u SAD-u. Vjeruje da bi se mnoge tvrtke sa sjedištem u SAD-u složile.

Na pitanje je li SAD-u potreban jasan regulatorni okvir za kripto, Garlinghouse je rekao da SEC mora shvatiti da je velika većina ljudi koji rade u kriptu i blockchainu dobri akteri koji žele ostati u skladu s pravilima, ali ih trebaju definirati.

Ripple, platforma za plaćanje kriptovalutama, tužio je SEC u prosincu 2020., koji tvrdi da je Ripple ilegalno prodao XRP tokene kao neregistrirane vrijednosne papire. Ripple je dugo osporavao optužbu, tvrdeći da ona ne predstavlja ugovor o ulaganju prema Howey testu.

Slučaj traje već dvije i pol godine i stvorio je komešanje na američkom tržištu. Odluka suca očekuje se negdje u sljedećih tri do šest mjeseci, navodi Garlinghouse.

28. travanj 2024 21:57