Tvrtke i karijere
StoryEditor

Predstečajevi i stečajevi: Odobrene nagodbe s vjerovnicima Zagorje-tehnobetona i Međimurje graditeljstva...

07. Srpanj 2020.
Miroslav Bunić - prokurist i suvlasnik Zagorje-tehnobetona

Odobreno je sklapanje predstečajne nagodbe ZAGORJE-TEHNOBETONA s vjerovnicima, teške oko 465 milijuna kuna. Najviše vjerovnika pristalo je na otpis 60 posto dugova, a ostatak će biti vraćen, nakon dvije godine počeka, u sljedećih osam godina. U toj je kategoriji čak 809 dobavljača varaždinske tvrtke. Banke i druge financijske institucije pristale su samo na otpis zateznih kamata.

Potvrđena je predstečajna nagodba MEĐIMURJE GRADITELJSTVA s vjerovnicima koja je dogovorena još početkom 2016., ali je potvrda čekala završetak upravnih postupaka koji su se vodili zbog nekoliko žalbi vjerovnika, a zatim i lockdowna. Dok banke s razlučnim pravom 17,8 milijuna kuna kredita namiruju prema planu otplate, većina ostalih vjerovnika pristala je na otpis 50 posto od 62,7 milijuna kuna potraživanja, uz isplatu ostatka u pet godina, nakon godine počeka. Uz potvrdu nagodbe obavljene su i promjene u NO-u. Bojana Poljak nova je predsjednica NO-a umjesto Marijana Cingule, dosadašnji član NO-a Mladen Lesjak sad je zamjenik predsjednice umjesto Miljenka Cara. Novi članovi NO-a su Robert Šestak i Marija Višnjarić, a iz NO-a je izašao Stjepan Prđun. U NO-u je ostao Dražen Hranj.

Zaključen je stečajni postupak za ALGORITMOVU tvrtku SKLADIŠTE GRADIĆI.

Mateo Erceg imenovan je privremenim stečajnim upraviteljem BUNGALOWA iz šibenskog naselja Danilo Biranj. Postupak je otvoren zbog 2,4 milijuna kuna nepodmirenih obveza. Račun je blokiran od kraja kolovoza prošle godine, a krajem listopada bio je evidentiran porezni dug od gotovo 8,5 milijuna kuna, mahom zbog neplaćenog PDV-a. Ova veleprodajna tvrtka u vlasništvu je Magdalene Marije Bryje i Jaceka Mateusza Piekareka, koji je prošlog prosinca odustao od direktorske pozicije, a direktor je ostao Pawel Piotr Bryja.

23. travanj 2024 11:34