Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Blitz preuzeo i likvidirao konkurenta, novi nadzornici u A1 Hrvatskoj, Fini…

21. Svibanj 2020.
Dragan Lazić na čelu je nove Uprave Ytong probetona

Najveći domaći distributer filmova, videofilmova i televizijskog programa BLITZ odlučio je likvidirati konkurentsku tvrtku 2I FILM za distribuciju filmova, koju je vlasnički preuzeo uoči 'lockdowna', u veljači ove godine.

Goran Iveković novi je predstavnik zaposlenika u NO-u A1 HRVATSKE umjesto Ratka Marolina.

Anton Kliman novi je član NO-a FINANCIJSKE AGENCIJE umjesto Dragice Vranješ.

Dragan Lazić predsjednik je novoformirane Uprave YTONG PROBETONA, koji posluje u sklopu njemačke grupacije XELLA. Od dvojice dosadašnjih direktora Emir Kadić ostao je član Uprave, a Vjekoslav Visković nije više u Upravi. Sandru Vlačiću dodijeljena je prokura. Lazić je dugogodišnji voditelj kompanijskih operacija u Srbiji i cijeloj regiji. Otvoren je stečajni postupak za TRANSPORTE FRIGUS iz Varaždina. Tvrtka Ivana Bomoštara najprije je bila u fazi predstečajne nagodbe, u koji je ušla s obvezama od 54 milijuna kuna, ali i dalje nije isplaćivala plaće, pa je otvoren stečaj.

Vladimir Gordan Šamija od kraja travnja nije više direktor PIA AUTOMATION CROATIJE, a Heleni Brtan dodijeljena je prokura. Mjesec dana ranije novim direktorom imenovan je Matjaž Žižmond.

Suvlasnik tvrtke NAVAL SERVIS iz Pule Gianni (Gobo) Gobbo opozvan je s direktorske pozicije, pa sad kompanijom samostalno upravlja drugi suvlasnik Anto Andrić.

Igor Rup novi je direktor VOESTALPINE HPM ZAGREB umjesto Zorana Popovića.

Vlasnik tvrtke MARCONATO iz Vinica Brega (Vinica) Tiziano Marconato preuzeo je direktorsku poziciju od Lorene Marije Minichio.

Dosadašnja zamjenica predsjednika NO-a KOMUNALCA SISAK Lucija Hinić nova je predsjednica NO-a umjesto Stanislava Radičanina, koji nije više u NO-u. Njezina zamjenica je postala članica NO-a Edita Kekić, a Gordana Grbac nova je članica NO-a.

Ljerka Blažević nova je direktorica SILOSA PITOMAČA umjesto Ilije Blaževića. SILOSI su u vlasništvu tvrtke DIBA (vlasnici Ljerka Blažević i Jozo Silović), od 2017. Prije toga, vlasnik DIBE bila je tvrtka GORUP, koja je završila u stečaju, a bila je u suvlasništvu Božidara Gorupa, 'zagorskog tajkuna' koji se dvije i pol godine vodio kao nestala osoba.

Direktor COMMINUSA  Matija Zeman i Mario Pilija novi su suvlasnici tvrtke, uz dosadašnje vlasnike Krešimira Radoševića i Anicu Radošević.

Marijana Premužić nova je direktorice SIGE iz Varaždina umjesto Hrvoja Žigmunda. Istovremeno je vlasnik i prokurist Stjepan Žigmund ukinuo Nadzorni odbor.

Prokurist Ivan Štimac i formalno se vratio u vlasničku strukturu tvrtke BDO CROATIA koju je osnovao kao REVIZIJU ZAGREB, a od 2008. posluje u sklopu BDO GRUPE pod današnjim nazivom. Svoj udjel u srpnju prošle godine prepustio je BDO GRUPI, koja je u vlasništvu predsjednika Uprave BDO CROATIJE Hrvoja Stipića, Štimca, te IVSOL SMARTCOMA u vlasništvu Darka Horvata. Treći suvlanik je BDO CROATIA u vlasništvu Štimca i BDO GRUPE.

Podružnica tvrtke FOX NETWORKS GROUP BULGARIA odsad u Hrvatskoj, nakon prošlogodišnjeg preuzimanja matične tvrtke, posluje pod nazivom THE WALT DISNEY COMPANY BULGARIA.

25. travanj 2024 17:23