Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke u banani: Država srušila predstečaj Arsenal-Ivezića, kraj za Modea novu i Viki...

21. Rujan 2020.
Ilija Ivezić, vlasnik Arsenal-Ivezića

Propala je predstečajna nagodba za ARSENAL-IVEZIĆ iz Varaždina u vlasništvu Ilije Ivezića. Vjerovnicima je predloženo da otpišu 40 posto potraživanja, a ostatak bi im se isplatio u četiri godine s kamatom od 4,5 posto, nakon godine dana počeka. Protiv nagodbe je glasala predstavnica Porezne uprave, koja s 2,4 milijuna kuna potraživanja predstavlja natpolovičnu većinu vjerovnika uključenih u prijedlog nagodbe. Potraživanja od oko 4,6 milijuna kuna vjerovnici će, prema svemu sudeći, pokušati naplatiti kroz stečajni postupak.

MODEA NOVA izbrisana je iz Sudskog registra nakon skraćenog stečajnog postupka koji je vođen zbog blokade računa od veljače 2019. teške 2,9 milijuna kuna. Time je završena dugogodišnja agonija garešničkog proizvođača odjeće. Podsjetimo da je i bazična tvrtka MODEA završila u stečaju koji je trajao od 2008. i izbrisana je 2013. godine. Poslovanje je nastavila MODEA NOVA, za koju je 2013. bila sklopljena i predstečajna nagodba, ali tvrtka je ipak na kraju propala.

Tvrtka VIKI iz Cubinca (Križevci) izbrisana je iz Sudskog registra nakon što je pripojena novoj tvrtki VIKIKING USLUGE, koju je osnovao vlasnik VIKIJA Dražen Novak. Zbog toga je bio obustavljen stečajni postupak pokrenut zbog nepodmirenih dugova od 5,9 milijuna kuna.

Otvoren je predstečajni postupak za JUREKO iz Plaškog. Vlasnik i direktor Davor Jurišić predložio je da obveze od gotovo šest milijuna kuna ovaj jednostavni d.o.o. otplati u cijelosti (uz otpis kamata) u roku od šest godina, nakon počeka od godinu dana.

KOMPANIJA TEŠIĆ iz Labinaca (Kaštelir – Labinci) izbrisana je iz Sudskog registra u skraćenom postupku bez likvidacije. Postupak je pokrenula (sad već bivša) vlasnica i direktorica Ljubica Tešić, a tvrtka prema javno dostupnim podacima nije iza sebe ostavila nikakve dubioze.

26. travanj 2024 14:56