Lidertrend
StoryEditor

Zaboravite odjeću i satove, kreveti su novi statusni simbol

27. Kolovoz 2021.
supreme trgovina
Luksuzni modni brendovi sklapaju partnerstva s premium igračima iz svijeta kreveta, madraca i posteljine te nude brendirane krevete koji tako postaju novim, ultimativnim simbolom lagodnog života

U svoju kolekciju jesen/zima 2021. luksuzni modni brend Supreme, miljenik bogate mladeži, uključio je - krevet. Proizveden u partnerstvu sa švedskom kompanijom Hästens, Supreme krevet sastavljen je od 27 slojeva prirodnih materijala - konjske dlake, vune i pamuka koji leže na Bonnell čeličnoj opruzi; a prepoznatljiv hastensov plavo-bijeli karo uzorak zamijenjen je crveno-bijelim logotipom popularnog modnog brenda.

Iako modna kuća nije navela cijenu tog raskošnog King Size kreveta, portal High Snobiety nagađa da iznos daleko premašuje 10 tisuća dolara kolika je prosječna cijena kreveta kuće Hästens koja zanat peče od daleke 1852. godine. Budući da svaki čovjek ležeći provede u prosjeku devet tisuća dana, kvalitetan se krevet čini kao dobra investicija. Ali i statusni simbol. Naime, klijenti dubljeg džepa s kvalitetom svojih postelja počeli su se razmetati kao i s odjećom, torbicama ili skupocjenim satovima. To su, očekivano, nanjušili i luksuzni modni brendovi koji, u partnerstvu s premium igračima iz svijeta kreveta, madraca i posteljine, počinju nuditi brendirane krevete koji tako postaju novim, ultimativnim simbolom lagodnog života.

Krevet ili umjetničko djelo?

Supreme je, primjerice, kompaniju Hästens odabrao zbog duge tradicije i visoke kvalitete proizvoda, ali vrlo vjerojatno i zbog činjenice da je upravo jedan njihov krevet prošle godine 'srušio internet'. Popularna glazbena zvijezda Drake svojim je fanovima pokazao svoj custom-made krevet kojeg je Hästens izradio u kolaboraciji s dizajnerom Ferrisom Rafaulijem. Drake je za to čudo od kreveta izdvojio oko 400 tisuća dolara, a na njegovu izradu je navodno potrošeno oko 600 sati rada.

Po luksuznim krevetima izrađenim po mjeri poznata je i kompanija MAREE čiji su klijenti teniske zvijezde Serena i Venus Williams, košarkaš LeBrone James i nogometaš Romelu Lukaku. Brend za sebe tvrdi da je 'Rolls-Royce među krevetima', a to dokazuje i cijenom - neki primjerci premašuju 100 tisuća dolara.

Najimpresivniji krevet poznat instagramskoj publici je onaj repera Travisa Scotta. Krevet, koji je kreacija poznatog modnog dizajnera Rick Owensa, izrađen je u potpunosti od mramora i alabastera, velik 280x310 cm, a težak nevjerojatne dvije tone. Iako nije poznata cijena tog kreveta/umjetničkog djela, lako je moguće da premašuje sve navedene primjerke. Šteta što u cijenu, zaključuje High Snobiety, nisu uključeni i slatki snovi.

27. travanj 2024 00:35