Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Projekt HCK-a za nezaposlene, predstavljanje EcoMobile spremnika za otpad...

01. Lipanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 1. lipnja:

ZAGREB - Hrvatski Crveni križ na konferenciji za medije predstavit će novi projekt namijenjen osobama koje su izgubile posao zbog krize uzrokovane koronavirusom. Riječ je o projektu koji obuhvaća cijelu Hrvatsku. (10 sati, prostor HCK, ulica Crvenog križa 14)

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović će uručiti 19 ugovora ukupne vrijednosti 25,77 milijuna kuna bespovratnih sredstava, u okviru provedbe Poziva na dostavu projektnih prijedloga „'Pridruži se – Aktivni u mirovini' – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“.  Prije uručenja biti će omogućene izjave za medije. (11 sati, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - Predstavljanje EcoMobile beskontaktnih pametnih spremnika za upravljanje otpadom. Nazočit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Beskontaktni pametni spremnici za odlaganje otpada postavljeni su u centru Zagreba koji su rezultat višegodišnjeg rada vrhunskih domaćih stručnjaka iz tvrtke EcoMobile. U potpunosti su proizvedeni u Hrvatskoj i omogućuju odlaganje otpada bez kontakta, pomoću senzora se pokreće automatsko otvaranje vrata nakon dvije sekunde stajanja ispred njih. Na Europskom trgu je postavljen kompletan zeleni otok koji uključuje pametne spremnike za odlaganje otpadnog papira, plastične, metalne ambalaže i stakla, te izdvojeni spremnici za sitan miješani komunalni otpad. (10 sati, Europski trg 1, kod križanja s Palmotićevom)

ZAGREB - Online konferencija GOOD inicijative "Obrazovanje u doba krize“ održat će se s početkom u 18 sati. S ciljem rasprave o aktualnostima u obrazovanju s naglaskom na obrazovanje u vremenima krize, nejednakost šansi na pristup obrazovanju, uspjeloj ili neuspjeloj obrazovnoj reformi te građanskom odgoju i obrazovanju, GOOD inicijativa u suradnji s ekspertima i suradnicima, već tradicionalno organizira konferenciju povodom obilježavanja godišnjice održavanja prosvjeda "Hrvatska može bolje!“ 2016. i 2017. S obzirom na trenutne okolnosti uzrokovane COVID-19 krizom konferencija će se održati u online okruženju i to kroz tri panela, koji će otvoriti teme obrazovanja u doba krize (1. lipnja), nejednakosti u obrazovanju (15. lipnja) te građanskog odgoja i obrazovanja (22. lipnja). (18 sati)

ZAGREB - Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u prvom tromjesečju ove godine su porasle za četiri posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

23. travanj 2024 15:03