Hrvatska
StoryEditor

Desetu godišnjicu poslovanja agencija Kontra proslavila udvostručenjem prihoda

28. Listopad 2021.
Agencija za digitalni marketing Kontrafoto Ratko Mavar
Kontra je od konca 2020. uspjela udvostručiti broj zaposlenih s osam na 16, a očekuju da će im prihodi do kraja godine s tri milijuna (2020.) narasti na oko šest milijuna

U prvom valu digitalizacije kada je Apple napravio bum na tržištu sa svojim pametnim telefonima, krenuo 'hype' oko gaming industrije i start-upa, a život se preselio na profile Twittera i Facebooka, dvojac Ilija Brajković i Petar Bogdan, odlučio je zaplivati poduzetničkim vodama i bez jednog dana iskustva u struci, otvoriti agenciju specijaliziranu za social marketing – Akcija. Od tada je prošlo deset godina, a Akcija se, zajedno s njihovom tvrtkom za programiranje Fenix koju su u međuvremenu osnovali, transformirala u – Kontru, full service digitalnu agenciju.

Ime su odabrali jer su, kako su izjavili, svijetom biznisa kročili 'uvik kontra', a da taj naopaki put nije ujedno i krivi, potvrdili su njihovi poslovni rezultati. Iako je pandemija srušila prihode nemalog broja agencija, Kontra je od konca 2020. uspjela udvostručiti broj zaposlenih s osam na 16, a očekuju da će im prihodi do kraja godine s tri milijuna (2020.) narasti na oko šest milijuna. Osim ambicije postati jedna od vodećih full service agencija na domaćem tržištu, Kontra planira širenje u inozemstvo, a posebno im se zanimljivim čine tržište SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva.

Što smatraju zaslužnim za svoj poduzetnički uspjeh te kako su učili iz svojih grešaka pročitajte u tiskanom ili digitalnom izdanju Lidera.

09. svibanj 2024 14:22