Ukratko
StoryEditor

Brojni posjetitelji uživali u bezvremenskom talijanskom dizajnu na izložbi L’arte di vivere

08. Svibanj 2024.
Emanuel Battocchio, Matteo Pala i Mara Marchesi
Održana jedinstvena izložba L’arte di vivere u Oris Kući arhitekture

Trendovi su prolazni, ali stil je vječan – izreka je koju možemo primijeniti na sva područja, od mode, preko glazbe do uređenja interijera. I dok nam društvene mreže diktiraju kako ćemo urediti naše domove, urede i lokale, ima jedan stil koji odolijeva svim trendovima i vremenu. Funkcionalan, prožet tradicijom i elegancijom, s pažljivo odabranim materijalima i besprijekorne izrade; dizajn koji je više od estetike, koji je način života. Riječ je, naravno, o talijanskom dizajnu.

Svjedoči tome jučerašnja izložba talijanskog dizajna L’arte di vivere održana u Oris Kući arhitekture, posvećena promicanju koncepta umijeća življenja kroz prezentaciju dizajna, umjetnosti, kulture i gastronomije - s talijanskim potpisom. Brojni zaljubljenici u ovaj bezvremenski dizajn uživo su imali prilike razgledati neke od najrenomiranijih talijanskih brendova koji su nedavno predstavili svoje radove i na Milanskom tjednu dizajna.

– Made in Italy je oduvijek bio sinonim za kvalitetu, tradicionalnu i ručnu izradu, kreativnost, preciznost, inovativnost, posvećenost detaljima i eleganciju, a te vrijednosti i mi njegujemo prilikom dizajniranja prostora. Stoga smo bili ugodno iznenađeni kad nam se Sitia, cijenjeni talijanski brend obratio sa željom za suradnjom. Naime, iako usješno poslujemo već godinama, na radar javnosti smo došli prošle godine kad smo uspješno realizirali niz projekata u Dubaiju i upravo su nas tu zamijetili i oni, zbog iskustva i ozbiljnosti koju smo pokazali prilikom dizajniranja hotela, poliklinika i ureda. U želji da vratimo talijanski štih koji realno nema premca kao i kreativnije i funkcionalne interijere, postali smo ponosni partner ovih brendova. Kako bismo obilježili početak suradnje i odali počast talijanskom dizajnu, organizirali smo ovo događanje kako bismo arhitektima, dizajnerima interijera, ali i široj javnosti predstavili ove vrhunske brendove – pred okupljenom publikom izjavila je Dubravka Kovačević, operativna direktorica tvrtke DC&T, specijalizirane za dizajn i realizaciju poslovnih prostora te dodala da su upravo ovi brendovi u skladu s njihovom vlastitom filozofijom koja se temelji na ideji da prostor, osim estetski privlačan, treba biti i funkcionalan i prilagođen korisnicima.

Pa su tako zainteresirani posjetitelji saznali više o visokokvalitetnom namještaju Sitia koji je posve prilagodljiv kupcu bojom, veličinom i materijalom, a svi materijali i komponente se mogu reciklirati i ne sadržavaju plastiku. Talijanski brend uredskog namještaja Codutti čiji je svaki detalj je ručno izrađen slijedeći tradicionalne smjernice, izazvao je oduševljenje svojom ergonomijom i funkcionalnošću kao i eklektičnim izgledom. Dekorativna rasvjeta Olev osim svjetlosti daje dodanu vrijednost kroz pročišćavanje zraka, apsorpciju zvuka ili imitaciju sunčeve svjetlosti kako bi stvorila istu razinu ugode koju osjećamo u prirodi. Ekološki osvješten i društveno odgovoran brend Matteo Pala čiji je osnivač ujedno i dobitnik nobelove nagrade za mir predstavio je svoje ručno rađene tepihe pomno odabranih boja i oblika dok je Prodital Leather čija 100% talijanska koža krasi brojne prekrasne komade namještaja, izložio svoje jedinstvene ukrase za zid. Zidove su krasili i apstraktni radovi studija Alina Neculcea koji su svojim intenzivnim i živopisnim koloritom ostavili snažan utisak na sve prisutne. Osim u jedinstvenom dizajnu, gosti su uživali u vrhunskim talijanskim vinima, premium kavi te preukusnim paninima.

U današnjem svijetu uniformiranosti i jednoličnosti, potrebna nam je doza luksuza, ljepote i kako samo ime ove jednodnevne izložbe glasi - treba nam više umjetnosti življenja!

08. svibanj 2024 13:38