Hrvatska
StoryEditor

[PODUZETNICI vs. KORONA] Prazni stadioni pogurnuli veliki rast sportske aplikacije SofaScore

04. Svibanj 2021.
Zlatko Hrkać i Ivan Bešlić

Aplikaciju SofaScore osmislila je tvrtka Sofa IT i iz Klinča Sela u Zagrebačkoj županiji lansirala je u svijet. Danas ima dvadeset milijuna mjesečnih korisnika u svijetu i 300.000 u Hrvatskoj te uživo prati oko 11.000 turnira u više od dvadeset sportova. Osim ureda u Zagrebu ima i onaj u Brazilu jer joj je to najveće tržište.

Unatoč prekidu sportskih natjecanja, koja su poslije nastavljena s praznim tribinama najvećih stadiona i dvorana, prošlu je godinu završila s 43-postotnim rastom prihoda! I idućih godina očekuje nastavak rasta akviriranjem novih korisnika i povećavanjem prihoda na postojećim tržištima, ali i otvaranje novih.

Naime, nemogućnost odlaska na utakmice samo je dodatno pojačala potrebu sportskih zaljubljenika za alatom koji će im omogućiti da se što više približe iskustvu na stadionu.

– Iako je to teško zamijeniti, s pomoću svojih dinamičnih live featurea nudimo cjelokupno iskustvo koje fanovima omogućuje ne samo da prate rezultat i nego da u jednoj sekundi odmah dobiju uvid u tijek utakmice i izvedbe pojedinog igrača – objašnjavaju vlasnici Sofa IT-a Zlatko Hrkać i Ivan Bešlić, koji su tijekom pandemije povećali broj zaposlenih za čak 40 posto.

– Krizu smo iskoristili za unaprjeđenje internih procesa, što nam je tvrtku učinilo stabilnijom i snažnijom nego prije. Dugoročni nam je plan ostao isti: razviti najnapredniju sportsku aplikaciju koja korisnicima omogućuje ne samo praćenje sporta nego i njegovo dubinsko razumijevanje – kažu.

U tom kontekstu treba promatrati i njihov novi alat SofaScore Editor. Smatraju da su prvi rezultati projekta SofaScore Editor odlični. Zasad imaju korisnike u tridesetak zemalja svijeta koji tjedno unesu rezultate za otprilike 3000 utakmica. Budući da Editor omogućuje manjim klubovima da se predstave čak dvadeset milijuna mjesečno aktivnih korisnika SofaScorea, interesa saveza i klubova ne nedostaje, zaključuju partneri u Sofa IT-u.

Sutra: Hoće li platforma za e-trgovinu Inchoo postati profiter dviju recesija

26. travanj 2024 05:22