Kompanije
StoryEditor

Vukovarska Ricosta Croatia ulaže osam milijuna kuna i otvara nova radna mjesta

04. Veljača 2020.
Proizvodnja obuće

Vukovarska tvrtka Ricosta Croatia ulaže u proširenje proizvodnje oko osam milijuna kuna, a u novom pogonu čija bi gradnja trebala završiti do kraja travnja posao bi trebalo naći oko trideset djelatnika.

- Kada novi pogon bude u funkciji namjeravamo proširiti djelatnost na proizvodnju gotove obuće - kazala je prokuristica Ricoste Croatije Anica Dorkin, dodajući kako najmanja plaća u tvrtki iznosi 3800 kuna, a radnu snagu čine uglavnom žene.

Tvrtku je u utorak obišao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako je riječ o lijepoj i pozitivnoj vukovarskoj gospodarskoj priči.

- Nije slučajno da smo drugi ili treći u državi po izdvajanju za gospodarstvo. To grad Vukovar čini za gospodarstvo u protekle dvije, tri godine - kazao je Penava i dodao da je Ricosta Croatia jedan od najvažnijih stvaratelja novih radnih mjesta u Vukovaru.

Ricosta Croatia djeluje u vukovarskoj poslovnoj zoni Priljevo. S radom je počela 2016. godine kada je imala 64 zaposlenika, a danas ih ima 107. Dio je njemačke grupacije Ricosta koja proizvodi 1,7 milijuna pari dječje obuće godišnje i koja pored Hrvatske ima tvrtke u Poljskoj, Mađarskoj i Rumunjskoj.

U vukovarskom pogonu godišnje se proizvede 250.000 pari gornjih dijelova dječjih cipela.

21. travanj 2024 14:41